in ,

Nógrádi György : „A bajor választásoknak nagy hatása lesz Berlin politikájára”

Hozzátette: a bajor miniszterelnök már bejelentette, hogy sokkal inkább a zöldekkel fogna össze, mint a szociáldemokratákkal

A bajor választások eredménye vízválasztó lesz Berlin politikájára a pártok eltérő migrációs politikája miatt – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: a bajor miniszterelnök már bejelentette, hogy sokkal inkább a zöldekkel fogna össze, mint a szociáldemokratákkal. Ha ma lennének a választások a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) és az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) 31 százalékot kapna, 17-18 százalékot a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), 16 százalékon áll az Alternatíva Németországnak (AfD) és 15 százalékon a zöldek – mondta.

A CDU/CSU pártszövetség elvesztette bázisa egyharmadát, ez a 7-8 millió ember döntően az AFD-hez állt át – mondta. A Merkel-Sánchez találkozóról azt mondta, Merkel bizonyítani akarja, hogy ő vezeti az EU-t, és úgy vélte, hogy a látogatás kissé megerősítette Merkelt.

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

ÚJRA MAGYAR ÉREM! – Balázs Krisztián ezüstérmes a junior torna-Eb-n

Tombol a liberális gondolatrendőrség – Zuckerbergék ismét akcióban – 150 ezres magyar Facebook oldalt töröltek!!