in ,

Nocsak: Jakab Péter a CSOK mellett a kormány lakásfelújítási támogatását is igénybe vehette

Facebookos képei alapján a Jobbik elnöke teljesen felújította a miskolci családi házát

Facebookos képei alapján a Jobbik elnöke teljesen felújította a miskolci családi házát az elmúlt fél évben. Becslések szerint a munkálatok nagyjából 10 millió forintba kerülhettek. Ezt úgy tudta kifizetni, hogy még egy közel 10 millió forintos büntetést is ki kellett fizetnie. Akár az utóbbi kifizetéséhez a szimpatizánsok támogatását is igénybe vehette. Kérdés, a pár milliós megtakarítással bíró politikus hogyan tudta előteremteni a hatalmas összeget? Egy biztos: minden lehetősége megvolt arra, hogy felvegye a kormány 6 millió forintos lakásfelújítási támogatását – írja a Kontra.

Jakab Péter annak ellenére, hogy reggeltől estig a kormányt, a családtámogatási rendszert kritizálja, igénybe vette 2017-ben a családtámogatás egyik legnépszerűbb formáját, a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK), amikor Miskolcon vásárolt egy nagyobb házat.

Jakab annak ellenére posztolt egy képet a családi házáról, hogy ezt senki nem kérte tőle. Elmondta, hogy másokkal ellentétben, ő nem lop. Egy dolog azonban kifejezetten feltűnő volt a zavaros bejegyzésében.

 

MÉGHOZZÁ AZ, HOGY A MAGÁT VIDÉKI SZEGÉNYLEGÉNYNEK MASZKÍROZÓ JAKAB AZ ELMÚLT FÉL ÉVBEN NAGYON SZÉPEN FELÚJÍTOTTA A MISKOLC ELIT RÉSZÉN, DIÓSGYŐRBEN TALÁLHATÓ CSALÁDI HÁZÁT. EZ A MŰVELET BECSLÉSEK SZERINT NAGYSÁGRENDILEG 10 MILLIÓ FORINTJÁBA KERÜLHETETT A JOBBIK-ELNÖKNEK. 

A ház korábbi állapotát onnan ismerhetjük, hogy Jakab márciusban is posztolt egy képet otthonáról, azt bizonygatva, hogy puritán életvitelt folytat, ilyen körülmények között él Miskolcon.

 

 

Ez több okból is érdekes:

 

 

  • Egyrészről az adófizetőknek havi 6 millió forintba kerülő, és közel 2,5 millió forintnyi tiszteletdíjjal „jutalmazott” politikus vagyonnyilatkozata szerint tavaly mindössze 4 millió forint megtakarítása volt, ami szinte biztosan nem volt elegendő a látványos felújításokra.
  • Másrészről Jakab Péter gyanúsan megfelel a 6 milliós lakásfelújítási támogatás feltételeinek. Így az is előfordulhatott, hogy a Jobbik-elnök a CSOK mellett igénybe vette az Orbán-kormány lakásfelújítási támogatását is.

Ezt a támogatási konstrukciót egyébként azok vehetik fel,

  • akik 25 év alatti gyermeket nevelnek,
  • magyar állampolgárok és
  • legalább egy éve magyarországi tb-jogviszonnyal rendelkeznek.

A támogatás összege pedig

  • maximum 3 millió forint lehet,
  • ami a számlákkal igazolt felújítási költségek legfeljebb 50 százaléka (vagyis a teljes felújítás 6 milliós összes költség esetében maximalizálható),
  • fele-fele arányban anyagköltségre, illetve munkadíjra vehető igénybe.

A JOBBIK ELNÖKE EZEKNEK A FELTÉTELEKNEK MIND MEGFELELHETETT. 

A 10 milliós büntetést is ki kellett fizetnie Jakab Péternek

A felújítás azért is elgondolkodtató, mert Jakab a legújabb vagyonnyilatkozatának kitöltését – február 1-jét – követően, idén májusban kapott egy csinos kis büntetést Kövér László házelnöktől, több mint 9,6 millió forint értékben. Vagyis a fenti megtakarításon kívül – a vagyonnyilatkozata szerint – más vagyontárggyal nem rendelkező Jakabnak fel kellett élnie a tartalékait, hogy ki tudja fizetni a büntetést, és még úgy is maradt volna 5 millió forint tartozása. Csakhogy nincs arra nézve információ, hogy ne rendezte volna a tartozását.

 

A Jobbik-elnök lehet, hogy a szimpatizánsaival fizettette ki a büntetését. A politikus a követőitől próbált pénzt kérni: segítenetek kell! Csatlakozzatok hozzánk aktivistának, juttassátok el a rendszerváltás reményének hírét a legeldugodtabb falvakba is, vagy egyszerűen csak támogassatok abban, hogy a feladat nagy részét átvállaljam, és képviseljelek titeket az Ország Házában, az utcákon, a közösségi tereken. Köszönöm, ha a »tetszik« gomb megnyomása mellett anyagilag is tudjátok támogatni, hogy álljuk a büntetéseket és támadni is tudjunk.” Így a fogyatkozó jobbikos hívek is besegíthettek a pénzügyi malőrbe keveredő Jakabnak.

AKÁRHOGYAN IS TÖRTÉNT, MINDEN JÓ, HA A VÉGE JÓ. A JELEK SZERINT JAKAB PÉTER NEMCSAK A KÖZEL 10 MILLIÓS BÜNTETÉSÉT FIZETTE KI, HANEM A MISKOLCI HÁZ LÁTVÁNYOS, HASONLÓ ÖSSZEGET FELEMÉSZTŐ FELÚJÍTÁSÁT IS.

 

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Varga Judit kiakadt: „Lassan mondjuk, hogy Brüsszelben is megértsék: hagyják békén Lengyelországot”

Agyad eldobod: Jakab teliszájjal fröcsög az Orbán-kormányra, de azért a CSOK-ot és a felújítási támogatásokat felveszi!