in , ,

Nincshálózat – Nem mi mondtuk – Baloldali újságíró: a legtöbb NGO kézben tartja a külföldi újságírók irányítását, az Amnesty International is

A 24.hu, valamint az Index korábbi munkatársa rámutatott, munkájuk során alapos instrukciókat kapnak, kikkel beszélhetnek, illetve, hogy miként függnek az NGO-któl.

The silhouette of Georges Soros of the Soros Fondation, is pictured as he speaks to the media at the World Economic Forum in Davos, Switzerland, Wednesday, Jan. 25 ,2012. The overarching theme of the meeting, which will take place from Jan. 25 to 29, is "The Great Transformation: Shaping New Models".(AP Photo/Michel Euler)

A különböző NGO-k (nem kormányzati szervezetek) manipulálják, vagy akár megvesztegetik a Magyarországról tudósító újságírókat, akik sok esetben erősen torzítva írják meg a hazánkban történő eseményeket – derül ki egy Kálmán Mátyással készített Skype-interjúból. A Magyar Nemzet birtokába került felvételen a 24.hu és az Index korábbi munkatársa ismeretlen beszélgetőpartnerének arról számolt be: 

Nem lehet tudni, hogy (az adott újságíró) éppen kapott-e egy meghívást egy jó kis hotelbe, és mennyit ajánlottak neki, hogy azt írja meg, amit vissza akarnak hallani a médiából.

A baloldali újságíró személyes tapasztalatát is megemlítette

„Meghívtak Brüsszelbe és Strasbourgba, hogy egyedi eseményekről tudósítsak. Ilyen szituációkban az újságírókat gyakorlatilag utasítják, hogy hova menjenek, és kivel beszéljenek. És ha másik országban van az ember, szüksége is van ilyen szervezőre, akiben megbízhat, hogy a legjobb megszólalókkal és szakértőkkel kösse össze” – fogalmazott.

A videós újságíró szerint nem jó, hogy a sajtó munkatársai ilyen mértékben függenek az NGO-któl, és úgy vélte, ilyen körülmények között nehéz transzparensen működni. „Ha mindebben egy NGO-ra támaszkodnak, akkor az újságíró teljes mértékben ettől a szervezettől függ, ez pedig nem túl jó dolog. Ha például van valami nagy, nemzetközi esemény, például menekültválság, ami sok újságírót vonz, akkor nyilvánvalóan nem az NGO-k hívják meg őket, hanem küldik őket. De ha már egyszer itt vannak (az újságírók), akkor erősen korlátozott lehetőségeik vannak, hogy kire hagyatkoznak a limitált ittlétük alatt” – hívta fel a figyelmet Kálmán Mátyás.

Az 24.hu korábbi munkatársa Soros György által finanszírozott jogvédő szervezetet is azon NGO-k között említette, amelyek minél nagyobb mértékben vonnák az ellenőrzésük alá az újságírókat. – Valóban látott olyan NGO-kat, akik függő helyzetbe hozták a (külföldi újságírókat) és akik ténylegesen korlátozták szabadságukat? – kérdezte Kálmánt a beszélgetőpartnere, mire előbbi azt válaszolta:

Úgy gondolom, hogy a legtöbb NGO ezt teszi, az Amnesty Internationalt is beleértve.”

(mandiner.hu)

Add tovább!

Önimádat és álkereszténység – Maki úgy érzi, hogy a templomban neki szól a zene és neki énekelnek

Kezdődik – Biden és Macron összehangolja az Oroszországgal szembeni válaszlépéseket