in ,

Nigel Farage beszólt Muttinak: Angela Merkel kérjen bocsánatot Európától!

A brit politikus keményen nekiment a leköszönő német kancellárnak

A brit politikus keményen nekiment a leköszönő német kancellárnak. Arra utasította Merkelt, kérjen bocsánatot, hiszen gyakorlatilag tönkretette a kontinenst a migrációs politikájával.

 

Mint ismert, Angela Merkel leköszönő német kancellár kedden az Európai Parlamentben szólalt fel, többek között hitet tett Emmanuel Macron elképzelése mellett, amely egy EU-s hadsereg felállítását szorgalmazná.

Nigel Farage brit bevándorlásellenes politikus erre azzal kontrázott felszólalásában, hogy nincs másról szó, mint az Európai Unió birodalomépítési törekvéseiről. Nem véletlen szerinte, hogy az EU egy „új hidegháborúba” bocsátkozott az Egyesült Államokkal, mint ahogy az sem, hogy kelet felé próbál terjeszkedni Brüsszel.

Ezért léptünk ki mi, britek. Nem akarunk részei lenni egy olyan Európai Uniónak, ahol túlsúlyban van a német befolyás.”

Farage emlékeztetett arra is, hogy az összeurópai vízió eredetileg pont Németország dominanciájának megtörésére irányult. Ezt figyelembe véve nem tartja jó ötletnek az európai hadsereg felállítását.

Fotó: AFP

Azonban a brit politikus a migráció témájára is kitért. Mint mondta, a kancellár „wir schaffen das” elképzelése egy óriási migránstömeghez vezetett, amely főleg fiatal férfiakból tevődik össze, akik ráadásul nem integrálódnak, nem is számítanak valódi menekülteknek, és „teljesen eltér a kultúrájuk a miénktől.”

A maga döntése a bevándorláspolitikában az egyik legrosszabb döntés, amelyet a világháború utáni Európában láthattunk. […] Nem lenne végre itt az ideje, hogy elismerje tévedését? Nem kellene végre szembenéznie a német közösséggel és azt mondania: »Sajnálom, hogy ezt tettem veletek, és hogy évtizedekre elrontottam a jövőtöket?«”

 

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

Macron a lejtőn – Egyre rosszabb Macron megítélése a V4 országaiban

Orbán háza elé vitte az Orbán-ellenes plakátot a Momentum, de a kutyát sem érdekelte – Újságírón kívül a kutya sem volt ott