in

Nemzetközi hírű orvos válthatja Balog Zoltánt a miniszteri poszton

Ezzel újabb név került a kalapba

 

A Figyelő információi szerint Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az Emmi élén. Ezzel újabb név került a kalapba.

Balog Zoltán hétfőn jelentette be, hogy nem folytatja miniszterként, a továbbiakban a Fidesz pártalapítványával, a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal fog foglalkozni.

A Figyelő szerint a legnagyobb esélye a miniszteri poszt elnyerésére Kásler Miklósnak, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának van.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kásler Miklós 1986-ban lett az orvostudományok kandidátusa. 1992-ben lett az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa. 1994-től egyetemi tanár, 1998-tól tanszékvezető. Tudományos tevékenysége során 4 orvosi szakkönyvet, 65 könyvrészletet, több mint 250 Magyarországon és külföldön publikált közleményt jegyzett. Hazai és nemzetközi kongresszusok százain tartott előadást.

A legesélyesebb jelöltek között van még Novák Katalin, az Emmi korábbi államtitkára, a Fidesz alelnöke. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint kettejük között dől el, hogy ki vezeti majd a tárcát.

(forrás:Bácskai Balázs, 888.hu)

Morvai: Védjük meg Európát Macron tervétől!

Kanadai főszerkesztő: Teljesen tiszta választáson nyert Orbán Viktor és pártja