in ,

Németh Szilárd – Karácsony állítsa le a hajléktalanok Csepelre kitelepítését!

A politikus arra szólította fel a főpolgármestert, állíttassa le az épület műszaki átalakítására tett lépéseket.

Karácsony Gergely főpolgármester állítsa le az egykori csepeli szakiskola hajléktalanszállóvá alakításának előkészítését és kezdjen érdemi párbeszédet a XXI. kerület vezetésével, valamint a városrész önkormányzati képviselőivel! – sürgette Németh Szilárd, a városrész fideszes országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón.

 

A politikus arra szólította fel a főpolgármestert, állíttassa le az épület műszaki átalakítására tett lépéseket.

Az ügy előzménye, hogy Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (Fidesz-KDNP) hétfőn nyílt levelet tett közzé, melyben Karácsony Gergelynek tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy – értesülése szerint – a főváros hajléktalanszállót tervez kialakítani a kerület egyik forgalmas, a belvároshoz tartozó részén.

Németh Szilárd közölte, kedden a főváros egy levélben elismerte, hogy valóban erre készül a Táncsics Mihály utca 82-84. száma alatti, egykori iskolaépületben.

Elmondta, Karácsony Gergely egyik helyettesétől kapott válaszlevelet Borbély Lénárd polgármester; ebből egyértelműen kiderül, hogy a csepeliek megkérdezése nélkül, érdekeik és akaratuk ellenére akarnak ott egy hajléktalanszállót létesíteni.

Közölte, a szállóra a „gazdagabb belvárosi kerületekből több száz hajléktalant szándékoznak kitelepíteni Csepelre”. Elmondta, a levélből kiderül az is, hogy „Soros György embereivel dolgoztatták ki a folyamatot, aminek részeként Csepelre kell majd költöznie több száz hajléktalannak”. Szerinte az intézmény működését is egy Soros György által fenntartott szervezetnek akarják átadni.

Közölte, a levélből kiderül továbbá, a főváros vizsgálja azt is, hogy az épület alkalmas lehet-e „járványügyi válságkezelés céljából történő használatba vonásra”. Erre utalva, a „csepeliek véleményét tolmácsolva” azt mondta: a Pesti úti idősek otthonában történtek után a főváros inkább ott védekezzen, ahol arra szükség van.

Németh Szilárd emlékeztetett arra is, hogy a többszörösen hátrányos helyzetű fiataloknak szakmát adó Mérei Ferenc Szakiskola épületét 2007-ben éppen a főváros záratta be.

Közölte, várja azt is, hogy Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselőnek mi a véleménye a csepeli hajléktalanszálló megnyitása és több száz hajléktalan odaköltöztetéséről.

(demokrata.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Ezt durván bebukta az ellenzék – Az Európai Bizottság nem lát okot, hogy eljárjon a magyar szükséghelyzeti törvény ügyében

Stabil agyhalál – Ugyanazt a beszédet mondta el Szél Bernadett és a Jobbikos Steinmetz – Videó