in

Németh Szilárd is rettenetesen kiakadt: önmagáért beszél a Ryanair vezetésének lenéző stílusa

Az államtitkár szerint senki nem vonhatja ki magát a magyar szabályozás alól, senki nem gondolhatja azt, hogy a magyar törvényeken kívül vagy felül áll.

Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának vendége volt Németh Szilárd. A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos az MTI összefoglalója szerint Brüsszelt hibáztatja a magas inflációért. Azt mondta, „az ukrajnai háborúra adott rossz, elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt háborús infláció rengeti meg a világot, az energiaárak az égbe emelkedtek. A magyar kormánynak azonban a haza védelmére és az emberek biztonságára kell koncentrálnia, a kormány nem engedheti meg, a hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát” – fogalmazott. Megállapította azt is, hogy „a négy stop – a rezsi-, a benzinár-, a kamat- és az élelmiszerárstop – nélkül 6-7 százalékkal lenne magasabb az infláció Magyarországon”.

A rezsicsökkentést teljes egészében fent kell tartani
– jelentette ki Németh Szilárd, hozzátéve, hogy ez nem lesz egyszerű, mert „a háború árnyékában vannak olyan érdekek, amik nem ezt szeretnék elérni”. Érthetetlennek nevezte a brüsszeli szankciós politikát és Magyarország a gázra kivetett szankciókat sem tudja támogatni.

Németh Szilárd az extraprofit adóról is beszélt. A Ryanair kapcsán azt mondta, senki nem vonhatja ki magát a magyar szabályozás alól, senki nem gondolhatja azt, hogy a magyar törvényeken kívül vagy felül áll. Jelezte, komoly fogyasztóvédelmi vizsgálat zajlik a céggel szemben és úgy vélte, hogy önmagáról állít ki bizonyítványt az a lenéző stílus, ahogy a légitársaság vezetése beszélt Magyarországról.

 

(mandiner.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Futóbolondok – Kálmán Szolgához lassan mentőt kéne hívni

Futóbolondok: a Ryanair vezetője a brit miniszterelnököt is leidiótázta