in ,

Német hülyék. Hülye németek – A németek is rájöttek: mégsem állítják le az atomerőműveiket

Így akarják tompítani a gázválságból adódó kihívásokat.

Kedden este jelent meg a hírekben, hogy a szocialista-zöld német kormány úgy döntött, mégsem állítja le megmaradt három atomerőművét. A terv az volt, hogy még az év végén lekapcsolják az eszközöket, hogy azokat megújuló energiaforrásokkal pótolják. 

Berlin azért határozott így, hogy tompítani tudja a gázválság okozta hatásokat. Szakértők szerint nem kizárt, hogy a hír miatt kedden még csökkenni kezd a gáz ára. A német sajtót különösen foglalkoztatja, hogyan oldják majd meg a fűtést a vészesen közeledő őszi-téli időszakban. A német vezetés tavaly év végén már leállított három másik atomerőművet, azonban akkor még kanyarban sem volt a háború és az általa kiváltott hatások.

A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a németek döntő többsége támogatná a még megmaradt három németországi atomerőmű – amelyek az éves áramtermelés néhány százalékát adják, zsinóráramként, azaz stabilan – üzemidejének meghosszabbítását legalább a nemsokára induló fűtési szezon végéig, hogy a téli feszült gázpiaci helyzetet, ami az áramárakat is az egekbe tolta, enyhíteni lehessen valamelyest.

Azon dolgozunk, hogy a három megmaradt németországi atomerőmű tovább működhessen”

– idézi forrásait a Wall Street Journal.

A szakértők szerint a formális döntésig akár hetek is hátra lehetnek. Ha megszületik a hivatalos álláspont az atomerőművek megmaradásával kapcsolatban, annak még a német parlamentnek is rá kell bólintania.

 

 

(mandiner.hu)

 

;

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

A szankciók működnek! Igen, fordítva: Koszovóban órákra kikapcsolják az áramot az energiaválság miatt

Mocskos gazemberek: Baranyi Krisztina tüntetett a fakivágás ellen, majd kiirtott egy rakás fát a kerületében