in ,

Nem stadion – Új gyógykertet és gyógymedencét kapott Zalakaros

A Szabadics kivitelezésében a kert mellett a medence gépészete és burkolata is megújult

Az első fürdőzők már birtokba vették csütörtök reggel a Zalakarosi Fürdő teljes körűen felújított gyógykertjét és az ott található medencét. A beruházást a gyógycentrumot érintő felújítás első ütemeként avattak fel, aminek részleteiről ebben az interjúban írunk.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a csütörtöki átadáson elmondta: tavaly ősszel kezdődött meg a fürdő területén a gyógycentrum és gyógykert rekonstrukciója a Szabadics Zrt. kivitelezésében.

A szabadtéri területen új gépészeti berendezést kapott a mintegy 300 négyzetméteres gyógyvizes medence, amelynek a teljes burkolatát is kicserélték, továbbá új térburkolatot és kerítést építettek, valamint növelték a zöldfelületet, amihez öntözőrendszert is kialakítottak. A részleg területén új ülő- és pihenőbútorokat is elhelyeztek.

A vezérigazgató az MTI kérdésére elmondta: a gyógykert melletti gyógycentrum fedett épületének átfogó rekonstrukciója várhatóan a nyári főszezonra készül el. A teljes felújítás mintegy 800 millió forintba kerül, ebből közel 80 millió forint volt a most megnyitott szabadtéri terület rekonstrukciójának költsége.

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

Agybaj – Fekete-Győr szerint nincs bevándorlásprobléma – Videó

Hoppá! – Migránsokat kaptak el Hercegszántón