in ,

Nem stadion – Új egészségügyi intézmény épül a főváros egyik legforgalmasabb részén – Az ellenzék hallgat

Az Épkar az egészségügyi központot egy volt iskolaépület átalakításával és egy új szint ráépítésével valósítja meg

Új egészségügyi intézmény kivitelezésébe kezd az Építő- és épületkarbantartó Zrt. közel 2,5 milliárd forintból Budapest XI. kerületében, a Kőrösy József utcában – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. Az ingatlanon jelenleg egy kétszintes, egykori iskolaépület és a hozzá csatlakozó tornatermi szárny található. A beruházás során a tornatermi szárny elbontásával, a kétszintes épület szerkezeti megerősítésével és egy új szint ráépítésével kialakítják a Gyermek Egészségügyi Központot és Egynapos Sebészetet.

A projektet négy ütemben valósítják meg. Az első ütemben megtörténik:

  • a tornatermi szárny elbontása,
  • a statikai megerősítések,
  • a teljes tartószerkezet megépítése,
  • az új épületszint homlokzatkialakítása,
  • valamint az épület hő- és vízszigetelésének kialakítása.

A második ütemben megvalósul a gépészeti helyiségek részleges kialakítása, a közműcsatlakozások, illetve a teljes elektromos és gépészeti hálózat (hő- és füstelvezetés, klímaberendezések, kazán, radiátorok) kiépítése. A harmadik ütemben megtörténik az elektromos hálózat, a vízgépészet, a teljes tűzvédelmi és tűzjelző rendszer, valamint a gépészeti helyiségek teljes belső terének kiépítése.

Az utolsó ütemben kerül sorra a III. emeleten az egynapos sebészet belső kialakítása az építészet, gépészet és elektromosság tekintetben az udvari orvosi-gáztárolók elhelyezésével, valamint a III. emeleti orvosigáz, a vízköddel oltás, a tűzvédelmi és tűzjelző rendszer kiépítésével.

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ez csodálatos – Szanyi új baloldali mozgalmat alapít!

Szabó Tímea megbuggyant: Orbán Viktor adja vissza a diplomáját!