in ,

Nem stadion – Új Duna-híd épül

Az eddigi tervek szerint 750 méter hosszúságú, kétszer két sávos híd készül Mohácsnál.

Orbán Viktor múlt heti évértékelőjében kitért többek között új hidak építésére is. „És marad a keleti országrész felzárkóztatásának terve is. Ideje, hogy végre gazdaságilag és az életszínvonal tekintetében is egyesítsük Hunniát és Pannóniát. Ezért hidakat építünk a Dunán, a paksit befejezzük, a mohácsit hamarosan megkezdjük. A Győr–Szombathely–Veszprém ipari övezet mellé beemeljük a Debrecen–Nyíregyháza–Miskolc háromszöget” – mondta.

 

A Magyar Építők még tavaly decemberben számolt be arról, hogy a Mohács két (Mohács és Újmohács), a Duna által elvágott részét összekötő híd megépítése újabb lépcsőfokhoz érkezett, miután elkészültek és jóváhagyást is kaptak a kiviteli tervek. Ezáltal a megvalósítás soha nem látott közelségbe került – tájékoztatott a hírről csütörtökön a Világgazdaság.

A lap közölte, hogy a Duna felett átívelő híd és a hozzá csatlakozó M6-os autópálya, valamint az 51. számú főút közötti úthálózat terveit a Speciálterv Építőmérnöki Kft. a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából készítette. Az eddigi tervek szerint

750 méter hosszúságú, 18 ezer négyzetméter felületű, kétszer két sávos, hármas tagolású és acélszerkezetű híd készül.

Az új híd nemcsak a helyi lakosság mindennapjait tenné könnyebbé, hanem az országos úthálózatban is óriási jelentőséggel bírna, ugyanis kapcsolatot teremtene az 51. számú főút és az M6-os autópálya között. Fontos hangsúlyozni, hogy nem csupán a hídról van szó, hanem az ezzel összefüggő úthálózatról is. A laphoz eljutott információk szerint a mohácsi csata 2026-os emlékévére már állhat a híd.

A híd tervezéséről készült videót itt tudják megtekinteni:

 

(mandiner.hu)

 

 

Az áruló, szutyok Dévényi hörög, mert lebukott, hogy a dollárbaloldalhoz tartozik

Amerikai szakértők: a legemberségesebb út az azonnali tűzszünet