in

Nem stadion – Több milliárd forintot tolnak az egészségügybe

Bár még nem ért a látványos szakaszába, jó ütemben halad a közép-magyarországi régió egészségügyi intézményrendszerének megújítása

Bár még nem ért a látványos szakaszába, jó ütemben halad a közép-magyarországi régió egészségügyi intézményrendszerének megújítását segítő Egészséges Budapest Program (EBP) – válaszolta a Magyar Idők megkeresésére a program miniszteri biztosa.

A lap hétfői számában Cserháti Péter elmondta, a következő hetekben például

eddig sosem tapasztalt mennyiségű és minőségű informatikai, illetve orvostechnikai eszközt adnak majd át a fővárosi és Pest megyei kórházakban.

Egyebek mellett több mint 2600 új munkaállomást, mert a régióban százával kell az elavult, a korszerű kihívásoknak, így a távdiagnosztika igényeinek, valamint a betegadatok gyors és biztonságos kezelésének sem megfelelő komputereket kiváltani.

Közölte, a fejlesztések eredményeként a főváros diagnosztikai kapacitása már idén közel tíz százalékkal bővül,

ezenfelül még két körben lesznek idén kórházi eszközbeszerzések, összesen 30 milliárd forintnyi új orvosi gépnek és berendezésnek kell célba érnie az év végére.

A lap emlékeztetett, hogy tavaly szeptemberben hét, majd decemberben további kilenc fővárosi és Pest megyei szakrendelő fejlesztéséről döntött a kormány, összesen több mint 40 milliárd forint kerettel. Ezek egy részében már elindultak a beruházások, másutt az év második felére zárulhat le a tervezési folyamat, ott 2019-ben kezdődhet a kivitelezés.

A miniszteri biztos elmondta azt is, hogy elkészült a három nagy tervezett centrumkórház építészeti tervpályázatának anyaga, a kiírások a közeli hetekben várhatók.

(forrás:888.hu)

Végre! – Megalakult az új Országgyűlés

Szarrá verte a jégeső a tüncizőket a Kossuth téren – Isten nem ver bottal…csak jégesővel