in ,

Nem stadion – Szennyvízhálózatot fejleszt Fejér megyében a Szabadics

A beruházás keretében bővítik a szennyvíztisztó-telep kapacitását, több tisztítóaknát lecserélnek, valamint egy aggregátort is telepítenek az áramkimaradás okozta vészhelyzetekre

Zámoly és Gánt települések szennyvíztisztításának fejlesztése a Szabadics Zrt. kivitelezésében valósul meg közel fél milliárd forint értékben a Környezet- és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP)  – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

 

A beruházás érinti többek közt a szennyvíztisztító-telep tisztítókapacitásának bővítését. Jelenleg a telep kapacitása 400 köbméternyi szennyvíz kezelését teszi lehetővé egy nap alatt, a bővített telep pedig 440 köbméter szennyvizet tud majd befogadni.

Megújulnak a tisztítóaknák is

A beruházás tartalmazza többek között:

  • 4 darab szennyvízátemelő felújítását,
  • 10 darab házi szennyvízátemelő felújítását, valamint
  • Gánt-Bányatelep lakórészen a régi, téglából falazott aknák cseréjét.

A fejlesztés ezen felül érinti még Gánt-Bányatelep felől érkező vezeték szociális otthon területét keresztező szakaszán a tisztítóaknák cseréjét is.

A projekt keretében egy fix telepítésű aggregátor beépítését is tervezik, mellyel a gyakori áramszünetek miatt fellépő vészhelyzetek száma csökkenthető, és az üzemmenet is biztonságosabb lesz.

(magyarepitok.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Nem stadion – Ötszáz munkahellyel jött létre új gyár Kelet-Magyarországon

      Ezt mindenkinek látnia kell – Forradalmárok: „Orbán csak a verésből ért!” – PS Mozi