in ,

Nem stadion – Ötemeletes épülettel bővül Ferencváros szakrendelője

Kilenc háziorvos költözik át a IX. kerületi szakrendelő mellett felépülő új egészségügyi intézménybe.

Elindult a főváros Mester utcai FESZ-rendelő (Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.) új épületének tervezése – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A meglévő és az új épületrész tervezési feladatait a B3 Építész Stúdió Kft. látja el.

A IX. kerületi Mester utca 45. szám alatti szakrendelő egy ötemeletes épülettel bővül, közvetlenül a szomszédos telken. A 2023-ra tervezett beruházással a kerület sok, földrajzilag eddig szétszórt egészségügyi szolgáltatása így egy helyen lesz elérhető – olvasható a Ferencvárosi Önkormányzat honlapján.

 

Egynapos sebészeti ellátás is lesz

Amíg a meglévő, 1800 négyzetméteres rendelőt felújítják, addig az új épületszárnyat 2700 négyzetméteren alakítják ki. A tervezés érint

  • közlekedési,
  • kerti,
  • közművi
  • és útépítési feladatokat is.

A szakorvosi rendelő szolgáltatási köre helyben kibővül majd az alapellátási feladatokkal, ugyanis kilenc háziorvos költözik át az új épületbe. Ezek a praxisok látták el eddig is a kerület lakosságának egyharmadát.

Korszerű, egynapos sebészeti ellátás is helyet kap az új rendelőben, emellett több műtővel és modern orvosi műszerekkel látják el az intézményt. A megújult FESZ CT-berendezéssel is gazdagodik.

 

(Kalácska Nóra, magyarepitok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A hitvány főpolgármester még mindig nem Budapest irányításával foglalkozik – Picsog, mint egy kislány

Az olasz egészségügy is összeomlott – Nápolyban már az autóikban látják el a betegeket