in ,

Nem stadion – Megkezdte működését az Orvosi Képalkotó Klinika

A 250 éves Semmelweis Egyetemhez méltó, nemzetközi színvonalú, feladatait egységesen és hatékonyan ellátó új integrált szervezeti egységként jött létre az Orvosi Képalkotó Klinika

A 250 éves Semmelweis Egyetemhez méltó,  nemzetközi színvonalú, feladatait egységesen és hatékonyan ellátó új integrált szervezeti egységként jött létre az Orvosi Képalkotó Klinika a Szenátus döntése alapján szeptember 5-ével. Az új klinika megbízott vezetője Dr. Maurovich-Horvat Pál, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika docense, a Szív-CT program vezetője.

Az Orvosi Képalkotó Klinika a Radiológiai Klinika, a Nukleáris Medicina Központ, valamint az MR Kutatóközpont jogutódjaként jött létre a Semmelweis Egyetem Szenátusának döntése alapján szeptember 5-ével. Az új klinikán belül az oktatási tevékenység hangsúlyosabbá tétele érdekében három tanszék is alakul: a Radiológia, a Nukleáris Medicina, valamint a Neuroradiológia Tanszékek.

A nemzetközi színvonalú, feladatait egységesen és hatékonyan ellátó új integrált klinika létrejöttével az oktatás mellett egységesebbé válik a betegellátás szervezése, a kutatási stratégia, és optimálisabbá az egyetem diagnosztikai kapacitásainak kihasználása. A rendkívül dinamikusan fejlődő orvosi képalkotás nélkül ma nincs gyógyítás, éppen ezért kiemelten fontos, hogy egységes szemléletben álljon a klinikum rendelkezésére ez a diagnózis és a kezelési terv szempontjából is nélkülözhetetlen terület – mondja az új klinika megbízott vezetője, dr. Maurovich-Horvat Pál, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika docense, a Szív-CT program, valamint az MTA-SE „Lendület” Kardiovaszkuláris Képalkotó Kutatócsoport vezetője.

Dr. Maurovich-Horvat Pál 2010-ben a Harvard Egyetemről tért haza Magyarországra, a városmajori klinikára, ahol folytatni tudta a nagy kockázatú koszorúér-plakkokkal kapcsolatos kutatásait. Kutatócsoportjával a szívinfarktus korai, személyre szabott előrejelzésén dolgozik, céljuk, hogy biomarkerek segítségével, egy egyszerű vérvétellel kiszűrhetők legyenek azok a panaszmentes betegek, akiknél felmerülhet az infarktus kockázata.

(medicalonline.hu)

Ha a bíróság nem lép, akkor a népnek kell bottal elzavarnia Gyurcsánynét!

Az ész megáll! Merkel és Macron kizárná a schengeni térségből a kvótamegtagadókat