in ,

Nem stadion! Különleges külsejű központ épül Zala népszerű fürdővárosában

Már a belső munkálatoknál tart a kivitelező Szabadics Zrt. a Zalakaros új központjában kialakított épületben.

Új városközpont kiépítése zajlik Zalakaroson a Szabadics Zrt. kivitelezésében. A fürdőváros vonzerejét tovább növelő fejlesztés állásáról Szabadics Roland, projektvezető számolt be lapunknak.

 

Már túl vannak a szerkezetépítésen

A Termál út és a Panoráma út által határolt területen zajló projekt egyik fontos elemeként felépítenek egy látogató központot, különböző rendezvények számára.

„A központ április végén szerkezetkésszé vált, majd májusban a tetőszerkezet felhelyezése következett, és elkezdődtek a belső szakipari munkák” – derült ki a vezető szavaiból. Hozzátette, ebben az épületben többek közt egy 200 négyzetméteres előcsarnok is létrejön, kiállításoknak helyt adva, továbbá egy 300 négyzetméteres rendezvényhelység, amely ketté osztható.

 

A központ közelében épül fel egy kiszolgáló épület egy korábbi építmény átalakításával, mely már teljesen elkészült: „Itt már csak a színezés van hátra” – mutatott rá Szabadics Roland.

Mélyépítési feladatokat is kiviteleznek

A projektben az épületekhez kapcsolódva egy 3000 férőhelyes rendezvényteret is kialakítanak, emiatt a Szabadics Zrt. mélyépítési üzletága is érintett a fejlesztésben. „Térburkolást, parkosítást és közművesítést végzünk, továbbá látványelemeket helyezünk el, szökőkutat és öntözőrendszert építünk ki.”

 

Mindezeken túl a rendezvénytéren egy fedett szabadtéri színpadot is létrehoz a kivitelező. Ugyanakkor a beruházás keretében bővítik az itt található parkban lévő játszóteret, a focipálya helyén fitneszparkot és 400 méteres futópályát alakítanak ki, továbbá felújítják a kertmozi világítástechnikáját.

Fontos körülmény, hogy a most kiépülő tér bekapcsolódik a város bicikliút hálózatába, így könnyen megközelíthető lesz. A tér délkeleti oldalán parkoló biztosítja az autós megközelítést.

Különböző dőlésszögek és burkolatok keltenek egyedi hatást

A munkák a tavasszal jellemző rendkívüli körülmények ellenére is ütemterv szerint haladtak. „A koronavírus miatt kialakult nehézségek – többek közt a beszállítások akadozása – megérintették a projektet, de nem befolyásolják a határidőt, így az év végi határidőt betartva fog teljesülni a beruházás.”

Szabadics Roland arra is kitért, hogy az épület modern külseje és a belső dizájn miatt egyedinek számít majd a településen. „Ezt a hatást a rendkívül sok üvegfelület, klinker burkolat és a különböző dőlésszögű tetők találkozása kelti majd. Itt érdemes megemlíteni, hogy a tető szerkezete egy különleges szigetelést és burkolást kap. Úgy gondolom, hogy ezzel a reprezentatív megjelenéssel egy üde színfoltot nyer a település.”

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Sok a baj az USA-ban! Ismét gyorsan terjed a vírus az Amerikai Egyesült Államokban – Videó

Ezek barmok – Karácsonyék miatt egymilliárdos uniós támogatástól esett el a főváros