in ,

Nem stadion! Kerékpárutat kapott a Bükk egyik nevezetes hőfürdője

A HE-DO munkájának köszönhetően a nemzetközi EuroVelo 14 kerékpáros túraútvonal egyik fontos része épült meg.

Egerben pénteken átadták a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában elkészült Eger-Egerszalók-Hőforrás közötti kerékpárút. A Völgyfeltáró út melletti, közel 5 kilométeres utat a HE-DO Kft. kivitelezte, a beruházás hazai forrásból, bruttó 432 millió forintból valósult meg.

A kerékpárút része a nemzetközi EuroVelo 14 kerékpáros túraútvonalnak, valamint az egri kistérség turisztikai állomásait összekötő kerékpárút-hálózatnak.

Így lehetővé vált Felsőtárkányból, Eger városán keresztül, Egerszalók és Demjén híres hőfürdőinek elérése is.

A tavaly októberében kezdett munkák során a 3,5 méter széles kerékpárút építéséhez több mint 2 000 tonna aszfaltot használtak fel a szakemberek. A szakaszon megújították az árkokat és az átereszeket, továbbá tartós burkolati jeleket festettek fel, kicserélték a KRESZ táblákat, kerékpárúti szegélyt építettek és védőkorlátot is helyeztek el.

 

 

A kerékpárút ünnepélyes átadásán beszédet mondott Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, dr. Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, valamint Varga István, Egerszalók polgármestere és Minczér Gábor, Eger alpolgármestere.

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)
Oszd meg másokkal is!

„Világváros”, „bezzeg Bécs” – Bekérették a török nagykövetet a bécsi zavargások miatt

Karácsony Gergely vs. Dézsi Csaba András – Budapest vs. Győr – Műtét vs. firkálás.