in

Nem stadion! – Jövőre akár ötcsillagos is lehet: megújul a Zalakarosi Gyógyfürdő

Felújítják és korszerűsítik a Zalakarosi Fürdő Gyógycentrumát. Az október 1-jén induló beruházást a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. kivitelezi mintegy 642 millió forintnyi költséggel.

 

 

A felújításról tartott szerdai sajtótájékoztatón kiderült, hogy a munkálatok során megőrzik az eddigi stílusjegyeket, de új tetőszerkezet épül, valamint kicserélik a nyílászárókat és a burkolatokat is. Emellett megújul a fogadótér, a teljes épületgépészet és a vizesblokkok, illetve a gyógykert járófelületeit és napozóteraszát is korszerűsítik. A munkálatok lehetővé teszik a szaunaház férőhelyeinek megduplázását, illetve új panorámamedencét is építenek. A projekt során téli munkavégzésre is sor kerül.

„A ragasztott főtartó marad meg egyedül a szerkezetből, azon kívül minden elbontásra, lecsupaszításra kerül. Specifikus munkafolyamatként említenék meg egy különleges alapozási technológiát, aminek során légtechnikai vezetékek kerülnek elhelyezésre közműalagútban, illetve a földben”

– mondta el az esemény után a sajtónak nyilatkozva Varga Ignác, a Szabadics Zrt. magasépítészeti munkatársa.

 

A fürdővel együtt a város is fejlődik

 

Cziráky László (b), Novák Ferenc (k), Szabadics Attila (j)

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója kiemelte, hogy a zalakarosi fürdő második lett idén az Év Fürdője szavazáson. A beruházás végeztével, a jövő év végéig szeretnék megszerezni az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med ötcsillagos minősítését – tette hozzá.

 

 

Novák Ferenc polgármester ezt követően kitért arra, hogy a fürdőberuházással párhuzamosan zajlik majd Zalakaros gyógyhelyi fejlesztése is, mely hamarosan szintén megkezdődhet. A szolgáltatások bővítésével és a gyógyhelyi karakter erősítésével járó beruházások közé tartozik a belterületi utak javítása, a Civil Ház bővítése és az önkormányzati épületek napkollektorral történő felszerelése.

Az eseményen a kivitelezőt többek között Szabadics Attila alelnök is képviselte.

 

(Forrás: magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Rendkívül agresszív, primitív, személyeskedő módon fogadta a 24.hu a kötcsei résztvevőket (videó) – Mutatjuk

Mi történt? – Hova tűnt Juszt László?