in ,

Nem stadion – Így nézhet ki a Dél-Budai Centrumkórház – új látványtervek és alaprajz

Az Egészséges Budapest Program egyik legjelentősebb beruházásának tervezésére két nyertes pályázat is érkezett, közülük az egyik, az M-Teampannon iroda honlapján számos látványtervet és alaprajzot tett elérhetővé.

A fővárosi egészségügyet modernizáló és meghatározó Egészséges Budapest Programról számos alkalommal beszámoltunk már. A fejlesztések sorozatát magába foglaló óriásberuházás 700 milliárd forintból modernizálja, bővíti ki és alakítja át a főváros egészségügyi infrastruktúráját. A fejlesztés során rendelőintézetek és kórházok kapnak új épületeket és felújításokat és centrumkórházak is épülnek.

 

Négy centrumkórház épül

Ezek az intézmények veszik majd át a főváros egy-egy negyedében a központi egészségügyi ellátó szerepet. Bedros J. Róbert miniszterelnöki biztos nemrég az origo.hu-nak adott információi szerint szerint 4 centrumkórház épül meg. Ezekből három tervpályázatain már hirdettek győzteseket.

Bedros J. Róbert kifejtette: a Dél-Budai Centrumkórház (DBC) jelenleg a közbeszerzési eljárás lezárás előtt áll. Ennek keretében kiválasztják a két nyertes pályázatot leadott tervezőiroda közül azt, amelyik majd elkészítheti a végleges terveket.

Az évszázad legnagyobb fővárosi egészségügyi beruházásaként elkészülő DBC zöldmezős beruházásban készül el: a tervpályázat korábbi közbeszerzési fordulójában az első díjat a Noll Tamás nevével fémjelzett M-Teampannon Kft., míg a másodikat Rutkai Pál András építészmérnök nyerte el.

 

 

VIlágos térstruktúra, áramlás és természetes fények

Az M-Teampannon honlapján számos koncepció látványtervet és egy alaprajzot is közöltek a XI. kerületi Dobogó elnevezésű területen felépülő új korházról, melyeket cikkünkben is közlünk. A tervezőiroda leírása szerint világos, átlátható térstruktúrára törekedtek a modern orvostudományi centrum megtervezésekor.

A leírás szerint szintén fontos tervezési filozófia volt az áramlás elősegítése, mind a belső térszervezéssel, mind pedig a külső tömegformálással is. Ezt segítik elő a szilvamag alakú ápolási épülettömbök és az amőba alakú gyermekápolási épület is.

A harmadik kiemelt szempont pedig a természetes fény beengedése: a kialakított térstruktúra fontos elemei a belső télikertek, illetve a klímaudvarok sorozata is.

A modern beruházás középpontjában az ember áll majd

Bedros J. Róbert az Origónak adott nyilatkozata szerint egy olyan szakértői csapattal dolgozik együtt, akik elemzései, számításai, szakvéleményei a kivitelezés folyamán előkészítik azt, hogy a legmodernebb orvosi technológiákat a megfelelő ütemben építhessék majd be a létesítménybe. Az is kiemelt cél, hogy a centrumkórház a közellátásba a legjobb tempóban kapcsolhassák be. A Dél-Budai Centrumkórház projekt az ütemterv szerint halad – mutatott rá a biztos.

 

A beruházásért felelős megbízott korábban a Figyelőnek elmondott információi szerint minden beteg VIP-szintű, ultramodern ellátásban részesül majd. A beruházás biztosa szerint betegközpontú, emberközpontú hely épül meg, a kórház merőben el fog térni az elődeitől.
(Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Jó hír az ingázóknak: több mint 350 P+R parkolóhely épül Békásmegyeren

Az MSZP-nek ezzel vége – Több erős ember is lelépett az MSZP-ből