in

Nem stadion – Európai szintű tésztagyár épült Gyermelyen

A magyar kormány 2,4 milliárd forinttal támogatta a Gyermelyi Zrt. 7,2 milliárd forintos beruházását.

Több mint ötvenmilliárd forinttal segítette a kormány a magyar vállalatok fejlődését a Nagyvállalati Beruházási Támogatással, a program 2019-ben is folytatódik – jelentette be Varga Mihály a Gyermelyi Zrt. új tésztaüzemének átadó ünnepségén. A tárcavezető kiemelte: a vállalat 7,2 milliárd forintos beruházását a magyar kormány 2,4 milliárd forinttal támogatta.

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gyermelyi Zrt. új tésztagyárának avatóünnepségén(Fotó: MTI/Krizsán Csaba)Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gyermelyi Zrt. új tésztagyárának avatóünnepségén(Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A Magyarország előtt álló legfontosabb kihívások egyike a versenyképességi kihívás, ezért a kormány olyan lépéseket tesz az adózás, a béremelések, a szakképzés és a beruházások támogatása terén, amelyek hozzájárulnak a vállalatok hatékonyságának és piacképességének emeléséhez.

 

Az intézkedések egyike a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program, amelynek célja, hogy a kormány saját forrásból is hozzájáruljon a jól működő hazai nagyvállalatok fejlődéséhez, enyhítve az uniós forráselosztásban meglévő egyensúlytalanságot. A programnak köszönhetően összesen 131 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg, és több mint kétezer új munkahely jön létre Magyarországon – tájékoztatott Varga Mihály.

 

(forrás:www.hirado.hu)

A libsik megint hazudtak – Mert idén is lesz nyugdíjprémium + mindenszo.hu kommentár

Nem stadion – Másfél év alatt elkészül a Lánchíd és a Váralagút felújítása is