in ,

Nem stadion – Elindultak az egyeztetések az M9-es autópálya megépítéséről

Az M9-es megépítésével az autósok időt takaríthatnának meg, az út pedig tehermentesítené a fővárosi közlekedést és új munkahelyeket is teremtene

Az országot nyugati-keleti irányban átszelő, leendő M9-es autópályáról egyeztetett Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Vári Attila, Pécs polgármester-jelöltje.

A gyorsforgalmi útnak gazdaságélénkítő hatása lenne a térségben, ezért a két városnak közös érdeke, hogy minél hamarabb megvalósuljon a beruházás.

Az M9-es megépítésével az autósok időt takaríthatnának meg, az út pedig tehermentesítené a fővárosi közlekedést és új munkahelyeket is teremtene.

Lázár János korábban kifejtette, hogy gazdasági értelemben Zalaegerszeg egy nehezen megközelíthető település és fontosnak nevezte, hogy a zalai megyeszékhely közelebb kerüljön a nyugati határhoz is, ezért az M9-es nyomvonalának kiépítését itt kezdenék el, vagyis Zalaegerszeg és Vasvár között valósulhatna meg az első szakasz.

Vári Attila elmondta, hogy ha az M9-es autópálya Pécset is elérné, az komoly lökést adna a város gazdasági fejlődésének. Hozzátette, hogy a városnak az is a feladata, hogy a régiót is erősítse, és határon átnyúló régiós központtá nője ki magát. Az a cél, hogy Pécsnek Mohácson át az Alföld felé is jó minőségű, közvetlen útkapcsolata legyen.

Szita Károly szerint Pécs és Kaposvár közös érdeke, hogy összefogjon, és a következő 10 évben szorosan együttműködjön az M9-es autópálya megépítésében.

Az M9-es autópálya tervét márciusban mutatták be, amely szerint – a korábbi elképzelésekkel ellentétben – a nyomvonal Pécset is érintené. A cél ugyanis az, hogy az új autópálya Kőszegtől Debrecenig összekösse az ország déli határvonala mentén húzódó vidéki városokat.

Kiemelt közlekedési fejlesztés lesz az M9-es megépítése

A napokban nyilvánosságra hozott, a pénzügyi és az innovációs tárca által jegyzett versenyképességi programban a közlekedési fejlesztések közül az M9-es autópálya megépítését emelték ki. A javaslat célja a munkaerő-tartalékokkal és gazdaságfejlesztési kapacitással rendelkező Dél-Dunántúl nyugati határral való közúti közlekedési kapcsolatainak javítása.

 

(forrás: Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kamu a rezsicsökkentés? Az ellenzék legalábbis ezt hazudja…

Az 1%-os Liberálisok számára augusztus 20. a sárdobálás ünnepe – Amikor az ateisták vádaskodnak…