in ,

Nem stadion – Eger környéki települések szennyvíztisztása oldódik meg

A Mészáros és Mészáros és az Euroaszfalt munkájával új szennyvíztisztító-telep és csatornahálózat kiépítésével négy Heves megyei település szennyvíztisztítása valósul meg

Észak-Magyarország szennyvízelvezetésének fejlesztését végzi el a Mészáros és Mészáros Kft. az Euroaszfalt Kft.-vel közösen több mint 3,2 milliárd forintból. A beruházás célja Mezőtárkány, Mezőszemere, Egerfarmos és Egerlövő települések csatornahálózatának kiépítése, valamint az összegyűjtött szennyvíz tisztítása a tervezett közös szennyvíztisztító telepen.

Eger agglomerációjának települései jelenleg csatornázatlanok és szennyvíztisztító teleppel sem rendelkeznek, ezért nagy előrelépés lesz a települések életében ez a fejlesztés.

Mezőtárkányban alakítják ki az új szennyvíztisztító-telepet, melynek hidraulikai kapacitása 385 köbméter szennyvíz kezelését teszi majd lehetővé naponta.

A projekt keretében négy településen összesen több mint 1900 darab házi bekötést kiviteleznek, valamint több mint 38 kilométernyi gravitációs gerincvezetéket és több mint 16 kilométernyi nyomóvezetéket fektetnek le.

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Kutatóközpont épül a zalaegerszegi tesztpálya mellett

Kész, vége! Trumpnak elege lett – Elkezdte az agysebészek átszállítását a demokrata-párti államokba