in

NEM STADION – Békés megyében 26 útszakaszt újítanak fel

Békés megyében 55 kilométeren csaknem hétmilliárd forint hazai és európai uniós forrásból 26 útszakaszt újítanak fel idén

Békés megyében 55 kilométeren csaknem hétmilliárd forint hazai és európai uniós forrásból 26 útszakaszt újítanak fel idén – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója sajtótájékoztatón pénteken Békéscsabán.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Virág Mihály elmondta, a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretéből, 3,54 milliárd forint értékben 13 útszakasz, összesen csaknem 25 kilométer hosszon újul meg.

A munka hét szakaszon már elkezdődött és őszre be is fejeződik, egy kivételével. Sarkad belterületén egy új körforgalmat alakítanak ki 400 millió forintból, ez az egy építés engedélyköteles, jelenleg a vízjogi létesítési engedély beszerzése zajlik, itt elképzelhető, hogy a kivitelezés befejezése átcsúszik a jövő év elejére – tette hozzá.

A felújítás érinti egyebek mellett a Szeghalom-Vésztő, a Kétegyháza-Medgyesegyháza, a Battonya-Mezőhegyes, Nagygyanté-Sarkadkeresztúr közti négyszámjegyű út egy-egy szakaszát, valamint a köznyelvben dinnyés útként ismert 4429-es utat.

Hazai forrásból 13 szakaszon, csaknem 30 kilométer hosszon zajlanak útfelújítások, erre összesen 3,4 milliárd forintot fordítanak. Hét helyszínen itt is megkezdődött a munka, a kivitelezés ez év végéig mindenhol megvalósul.

Hazai forrásból valósul meg egyebek mellett a 44-es út gyulai elkerülő szakaszának, valamint a csanádapácai, muronyi, örménykúti, kétsopronyi vagy a békésszentandrási négy- és ötszámjegyű utak felújítása  – ismertette a megyei igazgató.

Virág Mihály közölte, hogy az útfelújításokat valamennyi szakaszon a közbeszerzések két nyertes kivitelezője, a Duna Aszfalt Kft. – Hódút Kft. konzorciuma, illetve a Swietelsky Magyarország Kft. végzi.

Az MTI kérdésére válaszolva Virág Mihály elmondta, a Magyar Közút saját eszközökkel, saját emberekkel is végez útfelújítást. Korábban Dankó Béla (Fidesz) országgyűlési képviselő elmondta, a Dévaványa-Körösladány közti úton a közút saját forrásból felújít egy körülbelül 8 kilométeres szakaszt, továbbá a csabacsűdi főutca 1,5 kilométeres szakaszát.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Top támogatásával országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indítja el. Idén országszerte mintegy 1200 kilométeren újulnak meg utak.

(MTI)

(forrás:demokrata.hu)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

Vastaps fogadta Orbán Viktort Szlovéniában – videó!

NEM STADION – Így néz ki a szépülő Dagály Strand, nézzen be velünk – képek