in ,

Nem stadion – Az országban egyedülálló orvosi központot adtak át Miskolcon

A közel 110 éves DVTK új intézményében nemcsak az egyesület és térség sportolóit szolgálja majd ki, hanem a helyi lakosságot is

Elkészült a diósgyőri sportegyesület, az 1910-ben alapított DVTK sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központja, a Medical Center és a klub új birkózóterme.

A diósgyőri stadion közelében álló DVTK Medical Center megvalósításához az állam közel 1,5 milliárd forintos támogatást biztosított. A tervezés és a kivitelezés másfél év alatt zajlott le, melynek eredményeként az országban egyedülálló sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ jött létre, közel 2000 négyzetméteres alapterületen.

Ezzel a beruházással a Diósgyőr lett az országban az első multisport egyesület, amely saját tulajdonú komplex sportegészségügyi központtal is bír.

A központ a legmagasabb szakmai követelményeket is kielégítő eszközökkel (MRI, röntgen, fizikoterápiás készülék, vizsgálók, egyéb orvosi- és rehabilitációs berendezések) rendelkezik, amely a DVTK és az észak-kelet magyarországi régió felnőtt- és utánpótláskorú sportolóit, valamint a helyi lakosságot szolgálja.

Az egészségügyi központ épületében kapott helyet a birkózók új otthona is, mintegy 600 négyzetméteren két birkózószőnyeget helyeztek el, valamint edzői irodákat, öltözőket és szaunát alakítottak ki.

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Íme az újjászületett 130 éves Millennium Háza – friss képekkel

És akkor Karácsony Gergelyt megzavarta egy “Fideszes” varjú! – Videó