in ,

Nem stadion – Átadták az új városi uszodát Kisvárdán

Az 1300 négyzetméteres intézményben két medencét alakítottak ki, melyekhez öltözők és egyéb helyiségek is tartoznak.

Kisvárda, 2020. október 9. A több mint félmilliárd forintból felépített új városi tanuszoda a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán az átadás napján, 2020. október 9-én. MTI/Balázs Attila

Átadták a több mint félmilliárd forintból felépített új városi tanuszodát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán. Az 1300 négyzetméteres, két tanmedencés létesítmény megépítése teljes egészben hazai forrásból valósult meg, kivitelezését a nyíregyházi NYF-Bau Kft. végezte. A beruházáshoz nem kellett saját forrást hozzátennie az önkormányzatnak, az uszoda üzemeltetését pedig az állam finanszírozza majd.

Az új uszodában egy 25 x 15 méteres és egy 10 x 6 méteres medencét, valamint öltözőket és egyéb kiegészítő helyiségeket is kialakítottak.

A 17 ezres kisvárosban mintegy 7000 tanuló fejlődését szolgálja majd az új tanuszoda. A próbaüzem után a kisvárdai tanuszoda a hét valamennyi napján nyitva tart, a diákcsoportok mellett meghatározott idősávokban a lakosság is igénybe veheti a létesítmény szolgáltatásait.

A projekt a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemében valósult meg.

Új program indul a gyerekek úszásoktatására

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az átadóünnepségen kifejtette, hogy a magyar kormány a Magyar Úszó Szövetséggel közösen hamarosan elindítja az „Úszó nemzet” elnevezésű programot, amely a magyar sporttörténet egyik legnagyobb horderejű kezdeményezése lesz.

A program célkitűzése, hogy Magyarországon minden gyermek megtanuljon úszni legkésőbb az általános iskola első vagy második osztályában, bár az oktatás a tervek szerint már az óvodáskorban elkezdődik majd.

Ahhoz, hogy ez meg tudjon valósulni, létesítményekre is szükség van, ennek jegyében már évek óta tart a tanuszoda-építési program – tette hozzá az államtitkár.

 

 

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Nocsak! Elfogyott a Heti Hetes gázsi? Gálvölgyi nyivákol, hogy nincs pénze, tengődik

Civil kör: a nemzetközi hálózat minden téren támadásba lendült! Videó