in ,

Nem stadion – Akár harminc százalékkal is emelkedhet a tanárok bére

Újabb béremelésre számíthatnak jövőre a pedagógusok

Újabb béremelésre számíthatnak jövőre a pedagógusok, ha megvalósulnak az oktatási államtitkárság szándékai — tudta meg a Magyar Nemzet. Az elképzelések szerint az életpályamodell fejlesztésével párhuzamosan mintegy harminc százalékkal nőne a tanárok keresete 2020-tól. Az elmúlt években megvalósult bérfejlesztésekkel együtt ez összesen nyolcvanszázalékos átlagos emelést jelenthet 2013 óta.

 

Mint arról a Magyar Nemzet többször is írt, az elmúlt nyolc évben nemcsak a pedagóguspálya elismertsége nőtt, hanem a bérek is jelentősen emelkedtek, rá-adásul mindezek hatására egyre több fiatal választja a pedagógusi életpályát.

Egy húsz éve tanító, főiskolai végzettségű pedagógus 2010-ben bruttó 149 ezer forintot keresett, míg tavaly ez az összeg bruttó 301 ezer forintra emelkedett. 2013 és 2017 között a pedagógusok bére átlagosan ötven százalékkal nőtt. Az intézkedés első ütemé­ben, 2013 szeptemberében átlagosan 34 százalékkal, 2014 szeptemberétől pedig minden évben további 3,5 százalékkal nőttek a fizetések. 2017 őszén újabb, átlagosan 3,5 százalékos béremelés történt.

Mindehhez képest további harmincszázalékos béremelést szeretnének adni az oktatási államtitkárság tervei szerint jövő évtől – tudta meg a Magyar Nemzet. Ezzel párhuzamosan újragondolják a pedagógus-életpályamodell egyes elemeit is.

Ezzel kapcsolatban a Karc FM Álláspont című műsorában Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára egyelőre csak annyit tudott megerősíteni, hogy két számjegyű, attraktív béremelést szeretnének jövőre.

– idézi fel a lap.

FOrrás: Magyar Nemzet; Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Sebastian Kurz, az áruló

Ez sem stadion – Júliustól használt ingatlanra is felvehető lesz a kedvezményes csok-kölcsön