in ,

Nem mond le a lator – Jámbor András nem hajlandó lemondani

A SZIKRA MOZGALOM NEM AKAR VÁLASZOLNI ARRA A KÉRDÉSRE, TAGJUK-E MÉG DOBOS KRISZTINA

Nem válaszolt lapunk kérdésére a Szikra, tagjuk inkább elfutott, amikor arról kérdeztük volna, hogy a mozgalom tagja-e még Dobos Krisztina. Jámbor András közösségi oldalán viszont írt mozgalmának tagjáról: a D. K. elleni vád szerinte „minimum gyenge lábakon áll”. Mint írta, D. K. élettársával kapcsolatban állnak, őt csak tanúként hallgatták ki a múlt hétvégi szélsőséges támadások kapcsán. A Párbeszéd országgyűlési képviselője világossá tette, hogy nem mond le, mert szerinte sem ő, sem a Szikra Mozgalom nem követett el semmit.

 

 

 

„A tegnap általunk közzétetteket szélsőséges portálok azzal az állítással próbálják megkérdőjelezni, hogy D. K. élettársa ellen is eljár a hatóság. Mi ténylegesen kapcsolatban vagyunk vele, és ezért az alábbiakat tudjuk elmondani: D. K. élettársával szemben nem állapítottak meg gyanút. Kihallgatták mint tanút, de szabadon távozhatott, tudomásunk szerint jelenleg semmilyen intézkedés nem zajlik ellene” – magyarázkodott tovább közösségi oldalán csütörtök este Jámbor András.

 

 

Jámbor András most csak a Facebook-oldalán keresztül kommunikál.

 

 

A Szikra Mozgalom országgyűlési képviselője, aki a parlamentben a Párbeszéd frakciójának tagja, a média megkereséseire továbbra sem reagál, de Facebook-oldalán megfogalmazott néhány gondolatot a múlt hétvégi szélsőséges baloldali támadásokkal kapcsolatban.

Az általunk idézett bejegyzését egyébként később módosította Jámbor András, aki – úgy tűnik – most már tagadná, hogy kapcsolatban állnak a letartóztatott társuk, D. Krisztina párjával, bejegyzésében most már az „informá­cióink szerint” fordulat szerepel.

Próbáltuk megtudni a Szikrától, hogy továbbra is a mozgalom tagja-e még Dobos Krisztina (akit a mozgalom, illetve Jámbor András csak monogrammal jelölt). A kommunista szervezet Somogyi Bélára, a Népszava korábbi kommunista szerkesztőjére emlékezett pénteken Budapesten.

A megemlékezés után az eseményen beszédet tartó Szikra-tagtól kérdeztük meg, hogyan viszonyulnak a jelenlegi helyzetben alapító tagjukhoz, azonban kérdéseink feltevése után a szikrás odébb futott, társai között próbált elvegyülni.

Az ott tartózkodó Mérce.hu-s újságírók hiába kérték, hogy ne fusson el, a kérést figyelmen kívül hagyta. Érdekesség, hogy a mércések egyébként próbálták eltolni maguktól egykori főszerkesztőjük, Jámbor András mozgalmát, jelezték, hogy ők nem tagjai a Szikrának. Arról, hogy Dobos Krisztina alapító tagja Jámbor mozgalmának, korábban ő maga írt a Mércén vezetett naplójában.

Jámbor nem mond le

Nem fogok lemondani, mert semmit nem követtem el, ahogyan a Szikra sem. Az a vád pedig, amit D. K. ellen megfogalmaztak, minimum gyenge lábakon áll az eddigi információink alapján

– tette világossá álláspontját Jámbor András bejegyzésében, ezzel utalva arra is, hogy mit gondol mozgalmának aktivistája szerepéről a támadásokban.

Emlékezetes, múlt hétvégén szélsőséges baloldali aktivisták támadtak meg hátulról gyanútlan járókelőket Budapest utcáin. A tettesek közül eddig négyet kaptak el, két német, egy olasz és egy magyar állampolgárt. Az eljáró bíróság szokatlan módon tegnap egy közleményt is kiadott az elfogott elkövetőkkel kapcsolatban. Hangsúlyozták azt a körülményt, hogy az alapvetően rendezett életű terheltek útonálló, garázda jelleggel követtek el a gyanú szerint kirívóan brutális, előzmény nélküli, általuk nem ismert sértettek elleni bűncselekményeket. A különböző médiatermékek által azonosított Szikra-tag Dobos Krisztináról anonim módon bár, de azt írták, hogy öltözéke alapján kapták el.

 

(KREFT-HORVÁTH MÁRK–MOLNÁR JÁNOS, magyarnemzet.hu)

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

 

Petíció a belügyminiszternek: nyilvánítsák Magyarországon terrorszervezetté az Antifát!

Orbán Viktor nemsokára megtartja évértékelő beszédét – Videó

Klári, hol vagy???? Dobrev Klára eltűnése felér egy beismeréssel