in ,

Nem mi mondtuk! Fodor Gábor: a Fidesz nem épít diktatúrát

„Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek”

 

„Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Fodor Gábor, az SZDSZ és Magyar Liberális Párt volt elnöke.

 

Bár elszánt ellenfele vagyok az illiberális államnak, amit a Fidesz épít, például az alkotmány és a választójogi törvény konszenzus nélküli átalakításának, a játékszabályok önkényes megváltoztatásának, mindig visszautasítottam azokat a kritikákat, amelyek szerint diktatúra lenne Magyarországon” – mondta Fodor Gábor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette, élt már diktatúrában a rendszerváltozás előtt, és tudja milyen, ha nincsenek szabad választások, s ha a társadalom tagjai nem mondhatják el véleményüket, mert letartóztatás jár érte.

 

Napjainkban a politika, a választások a személyek összecsapásáról szól. Éppen ezért az ellenzék szempontjából az lenne a legfontosabb feladat, hogy már most döntsék el, ki lesz a közös miniszterelnök-jelöltjük, és azt a személyt minél ismertebbé kellene tegyék a választópolgárok előtt.

A beszélgetésben kitért arra is, hogy nehéz helyzetben van a magyar ellenzék, a pártok több szempontból is kivéreztetettek – mondta. Hozzátette, „éppen ezért szükségük lenne arra, hogy komoly sikereket érjenek el. Igaz, ugyan hogy jelentős sikernek számít az, hogy Karácsony Gergely megnyerte a fővárosi önkormányzati választásokat, de ez nem elég, ennél sokkal több sikerre lenne szükségük ahhoz, hogy ismét újra régi erejükkel tudjanak harcba szállni a kormány ellen”. Meg kellene találniuk azt az utat, amin elindulva az egyes ellenzéki pártok egyszerre és nem egymás ellen tudnák növelni támogatottságukat.

 

(hirado.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Máris hisztériázik a globalista lengyel ellenzék – Az elnökválasztás eredményének érvénytelenítését kéri a lengyel ellenzéki párt

Már megint a magyarok! Világsiker a Testnevelési Egyetemen! A kvantumbiológiai kutatások újabb fejezete nyílik meg