in ,

Nem Kamu Geri dönti el, egy jogállamban adót Budapestnek is fizetnie kell – döntött a Fővárosi Ítélőtábla

A főpolgármester nem vállalja a felelősséget a csődközeli helyzetért, hanem továbbra is a kormányra mutogat – írja Varga Mihály.

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a főpolgármester újabb azonnali jogvédelmi kérelmét, így a Kincstár kétmilliárd forintot inkasszált a főváros számlájáról. Ezzel már több mint 30 milliárd forint be nem fizetett adót kellett behajtani az önkormányzattól – számolt be a hivatalos döntésről Varga Mihály a közösségi oldalán.

A pénzügyminiszter rámutatott Budapest gyakorlatilag csődöt mondott Karácsony vezetése alatt.

Annak ellenére, hogy azt önkormányzat 102 milliárd forint adót szedett be az év első négy hónapjában, a pénzeszközei április végére 9 milliárd forintra csökkentek, adósságállománya pedig 30 milliárd forinttal nőtt. Ráadásul

további 5 milliárd forintnyi be nem fizetett adóval még mindig tartozik a Karácsony Gergely vezette Budapest.

Varga Mihály szerint a „baloldali álhírekben a kormányt okolják az üres fővárosi kasszáért”, a tények azonban cáfolják a főpolgármester folyamatos felelősséghárítását: „az elmúlt 5 évben összesen több mint 1200 milliárd forint adóbevételhez és állami támogatáshoz jutott a főváros, miközben 188 milliárd forint szolidaritási hozzájárulást kellett (volna) fizetnie a szegényebb települések támogatására.”

Mint ismert, tavaly Karácsony Gergely a Kúriához fordult, amely elutasította a főváros azon kérelmét, hogy mentesüljön a szolidaritási adó megfizetése alól. A főpolgármester ezután kért felülvizsgálatot és adta be a jogvédelmi kérelmét.

A fővárosi emberek fizetik az adójukat, a főpolgármester azt hiszi, ő a kivétel.

– írta akkor a Budapesten ellenzékben lévő Fidesz frakció közleményben.

A Főrárosi Ítélőszék döntése pontot tett az ügy végére.

 

(Mandi)

 

 


 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Az MCC-s diákok fotója kapcsán is hazudott Magyar Péter – Bognár Zsolt is kiakadt ezen – Íme

Nem tudni meddig bírja Orbán és Magyarország – Minden, de minden igaz volt a Fidesz kampányában – A háború tényleg a tét volt és rögtön meg is büntetett minket az EU a választások után