in , , ,

Nem a klímaváltozást kell megállítani, hanem a műanyagot!! 3 Franciaország területű a Great Pacific Garbage Patch

Nem a klímaváltozással kéne annyit foglalkozni, mert az csak pótcselekvés.

 


Az óceánok szemétszigeteinek vizsgálati eredményei alátámasztják azt, hogy hatalmas mennyiségű műanyagszemét kavarog az Északi-Csendes-óceán és az Észak-Atlanti-óceán áramlási rendszerében.

A tengeráramlatok az óceánok vizének nagymértékű és állandó jellegű mozgási folyamatai. Az öt legnagyobb szubtrópusi áramlat az Északi-Csendes-óceánban, a Déli-Csendes-óceánban, az Észak-Atlanti-óceánban, a Dél-Atlanti-óceánban, és az Indiai-óceánban található.

Miután a műanyaghulladék bekerült az óceánba (akár a szennyvízcsatornákból, folyókból, vagy a partokról), végül valamelyik tengeráramlatban köt ki, hogy aztán az örvénylő szemétleves részévé váljon. Logikus módon sokkal egyszerűbb lenne megtisztítani az óceánokat, ha összefüggő hulladékszigetekről lenne szó, de a szemét sajnos túlságosan szét van szóródva a felszínen. Az áramlatok eltakarítják a szemetet a partokról, emiatt jobban kéne ügyelnünk arra, hogy ne kerüljön több műanyagszemét az óceánba.

Az a legbiztosabb megoldás, ha összegyűjtjük a partra mosott szemetet, mielőtt az visszakerülne a vízbe és még komolyabb problémát okoz a halak, tengeri madarak és egyéb vízi élőlények számára, hiszen ők összetévesztik az apró szemét galacsinokat a táplálékukkal, vagy fennakadnak a kiselejtezett halászhálókon.

– írja az enfo.hu.


 

Néhány fotó erről a szeméthegyről.

300-Mile Swim Through The Great Pacific Garbage Patch Will Collect Data On  Plastic Pollution

The Great Pacific Garbage Patch | Environmental Center | University of  Colorado Boulder

What is The Great Pacific Garbage Patch?

These are the obstacles to clean the great Pacific garbage patch -  LatinAmerican Post

 

Egyébként területe 3 Franciaországnyi! Felfogtuk mekkora terület az?

 

 

Míg a kretén politikusok világszerte a széndioxidkibocsátást akarják megállítani ostoba módon, addig a szemétheggyel egyetlen politikus, vagy ország sem foglalkozik komolyan. Senkit sem zavar, hogy a hatalmas multicégek okozzák ezt a szemetet? Ha nem lenne műanyag palack, nem lenne mit elszórni, eldobni, mármint olyan szemetet, ami nem bomlik le. Nem az embereket, a felhasználókat, fogyasztókat kell becsmérelni, hanem azokat a nagy cégeket, akik műanyagban palackoznak!

Nem a klímaváltozással kell foglalkozni, örüljünk, hogy a klíma folyamatosan változik! Ha nem változna, élet sem lenne a Földön. 

Vannak ciklusok, amikor felmelegedési szakaszban van a bolygó, és vannak évtizedek, amikor lehűlési szakaszok vannak. Ennek semmi köze a CO2-höz, ezt már több tudós, köztük magyar atomfizikus is kimutatta már.

 

A klímaváltozást nem megváltoztatni kell, mert nem is lehet, hanem alkalmazkodni hozzá.

A klímaváltozást ugyanis nem lehet megállítani! Ezért nem lehet:

Magyar felfedezés! Itt a megfejtés a felmelegedésre (klímaváltozás)! – Semmi köze a széndioxidhoz!

 

 

Újra leírjuk: nem a klímaváltozással kell foglalkozni, hanem a műanyag szeméttel, ami elönti a bolygót!

 

 

 

mindenszo.hu

 

Add tovább!

NATO-harccsoport települ Romániába. Cél: az oroszok elrettentése – Putyin bizonyára máris „retteg”

Akcióban a baloldal: több tucat kormánypárti plakátot megrongáltak Miskolcon