in ,

Ne mi mondtuk! Osztrák lap: Európa irányt vált és Orbán válhat az új politika példaképévé

Ha ez a tendencia folytatódik, akkor a korábban tekintélyelvűnek és Putyin-barátnak mondott magyar miniszterelnök akár az európai mainstream vezető alakja is lehet – mutat rá a Zurzeit.

Európa irányt vált és a sokat szidott kerítés Magyarország határán kezd mintává válni az Európai Unióban – mutat rá keddi cikkében a Zurzeit.de.

Sorra állnak be a sorba Orbán kritikusai

„Ha másképpen nem lehet megállítani az illegális bevándorlást, akkor készen kell állni a kerítések építésére” – idézi a Zurzeit Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) elnökének kijelentését, aki – mint a Mandiner olvasói is emlékezhetnek – korábban még hevesen támogatta Angela Merkel „willkommenstkulturját” és azt szorgalmazta, hogy a „falak helyett hidakat kell építeni”.

A Willkommenskultur német kifejezés, melynek szó szerinti jelentése az „üdvözlés kultúrája”, vagyis az a hozzáállás, miszerint a bevándorlók befogadását elősegítő módon kell viselkedni – a szerk.

A német lap felidézi azt is: a Meloni vezette Olaszország már világossá tette, hogy útját akarják állni az illegális migrációnak, valamint rámutat: Macron francia elnök is keményen ellenzi az Ursula von der Leyenék által képviselt német irányvonalat.

Így alig néhány nap alatt a határkerítések, az európai érdekek védelme és a háború eszkalációját megakadályozó tűzszünet szinte varázsütésre váltak ördögi dolgokból általánosan elfogadható intézkedésekké

– összegzi a német lap.

Mint írják: Meloni, Weber és Macron után ugyanis most mások is követhetik Orbán Viktor útját, és ha ez a tendencia folytatódik, akkor az európai elit által korábban emberellenesnek, tekintélyelvűnek és Putyin-barátnak mondott magyar miniszterelnök a következő választásig nemcsak elnyerheti a mainstream támogatását, de annak akár vezető alakjává is válhat.

 

(Mandi)

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Tűzszünetre szólít fel, beszól Németországnak Ukrajna ügyében Ron DeSantis, a „floridai Orbán”

Présember Dávid ellátogatott a Terror Háza Múzeumba – Igazán rázárhatná valaki az ajtót