in ,

NATO-harccsoport települ Romániába. Cél: az oroszok elrettentése – Putyin bizonyára máris „retteg”

Bár az oroszok váltig tagadják, hogy le akarják rohanni Ukrajnát, a NATO illetékesei erre több konkrét bizonyítékot akarnak, például az Ukrajna mellé küldött csapatok létszámának látványos csökkentését

 

„Bár az oroszok váltig tagadják, hogy le akarják rohanni Ukrajnát, a NATO illetékesei erre több konkrét bizonyítékot akarnak, például az Ukrajna mellé küldött csapatok létszámának látványos csökkentését. Ha ez meg is történne, úgy értékelik, hogy Oroszország a jövőben is fenyegetést jelent majd a térség biztonságára, ezért ezt megelőzendő lépnek: szerdán este úgy döntöttek, még több katonát telepítenek a szövetség keleti szárnyán fekvő országokba. És nem csupán arról az ezer amerikai katonáról van szó, akit Németországból telepítenek Romániába: egész harccsoportokat dobnak át, erről hozták meg az elvi döntést a védelmi miniszterek” – számol be a Főtér, hozzátéve, hogy az egyik ilyen harccsoport Romániában fog működni, francia irányítás alatt.

A harccsoportról szólva megjegyzik: ez az alapvető és legkisebb csapásmérő ereje egy hadsereg harcoló alakulatainak,

szervezeti rendje nagyban rugalmas és gyorsan újraszervezhető a megváltozott harchelyzetekhez igazodóan.
Egy támadó harccsoport jellemzően egy páncélozott ezred köré csoportosul, két századnyi harckocsival és az őket támogató gyalogos századokkal, nagy mozgékonyságot és tűzerőt biztosító páncélozott járművekkel.

Létezik védekező harccsoport is, ami főként a gyalogos zászlóalj köré szerveződik. Utóbbi két gyalogos századból és egy páncélozott századból tevődik össze, melyeket egy felderítő alegység, egy kis hatómagasságú légtérvédelmi különítmény (csöves és rakétás), páncéltörő- és hidász-műszaki, valamint tüzérségi támogatást biztosító alegység támogat.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Csekk Katalin és Donáth Kacsa hallgat: még magyar középiskolában tett érettségije sem volt Hajnalnak, amikor már közgazdászként hivatkozott magára

Nem a klímaváltozást kell megállítani, hanem a műanyagot!! 3 Franciaország területű a Great Pacific Garbage Patch