in ,

Nagyon jó hírünk van! Megválik külsős újságírói zömétől a Hírklikk

A főszerkesztő reméli, csak átmenetileg kell szüneteltetniük a közös munkát.

Media1 hétfőn újabb információhoz jutott, melynek lényege, hogy a Wirth Zoltán (az MSZP-kormány egykori egyik miniszteri kommunikációs tanácsadója) érdekeltségébe tartozó és általa főszerkesztett Hírklikk.hu szerkesztőségében is jelentős leépítést hajtanak végre.

 

Remélik hogy csak átmeneti helyzetről van szó

Wirth Zoltán a portálnak elmondta,

körülbelül 5-6 főtől megválnak a külsős szerzői gárdából.

Wirth hozzátette „reményeik szerint csak átmenetileg kell az érintettekkel szüneteltetni a közös munkát”. Reménykedik, hogy a hamarosan beindítandó olvasói támogatási programnak köszönhetően később minél több szerzőt újra meg tudnak majd bízni munkával, a mostani helyzetben azonban a leépítés elkerülhetetlenné vált.

A cikkből kiderült, hogy a Hírklikkhez tartozó Klikk FM bezárása érinti Bánó Andrást, Somfai Pétert, László Ágnest, László B. Katalint, Odze Györgyöt és Bogád Zoltánt. De Bánóval a főszerkesztő szavai szerint nem szakad meg teljesen a közös munka, mivel várhatóan ezután is ír majd cikkeket, tehát esetében a műsorvezetői szerződéséről van szó.

Elbocsátják a 168 óra szerkesztőségét, leépítések a Pesti Hírlapnál

Azonban nemcsak a Hírklikk került nehéz helyzetbe a baloldal történelmi választási vereségét követően. Ahogy arról a napokban a Mandiner is beszámolt, a Michaeli, Schwartz & Brit Media kiadóhoz tartozó 168 Óra teljes szerkesztőséget elbocsátják, és a jövőben csak külső munkatársakkal dolgoznak együtt. A döntést Milkovics Pál vezérigazgató és társtulajdonos azzal indokolta, hogy nem tartható fenn a 168 Óra az eddigi költségszint mellett. De mint ismert, az elbocsátások érintik a Pesti Hírlapot is.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Pilhál: az Európai Unió klasszikus hülyeséglista-vezető uborkagörbületi ajánlását is túlszárnyalja Frans Timmermans minapi ötlete

Bajban a libás csávó – Bajnai Analytica: az adatvédelmi biztos is kapott sms-t a DatAdat-csoporttól