in ,

Nagyon durva – Kormányellenes propaganda, fizikai inzultus, folyamatos megalázás – így telik egy jobboldali diák napja a Kosztolányiban – (videó)

Megfélemlítés, szóbeli inzultus, fizikai atrocitás

Megfélemlítés, szóbeli inzultus, fizikai atrocitás. Többek között ezekkel a jelzőkkel lehetne a legjobban jellemezni azt, ami a Kosztolányi Dezső Gimnáziumban tanítás címszó alatt folyik. Portálunkhoz eljutott információk szerint ugyanis a nevezett intézményben olyan magas szinten űzik a tanárok – s ezáltal a megvezetett diákság nagy része is – a magyar kormány ellen folytatott propagandát, hogyha megneszelik,  valaki a nemzeti oldalhoz tartozik, az nem teszi zsebre, amit ott kap. Megalázás az osztály előtt, szorongatás és fenyegetések tömkelege, amit egy jobboldali szimpatizáns fiatalnak el kell tűrnie nap mint nap az osztályterem falai között. És ez csak néhány példa a sok közül.

Miért engedjük meg, hogy az oktatásba bármilyen szinten is belefolyjon a politika? Hogy a gyerekre ráerőltessenek és propagáljanak bármilyen világnézetet? Hogy kevesebbet érjen az egyik a másiknál, vagy emiatt megaláztatásban részesüljön? És hány olyan némult hang lehet szerteszét az országban, akik jobbnak látják, ha behúzzák fülüket-farkukat, nyelnek egy nagyot, és inkább csöndben maradnak, mint sem hogy kitegyék magukat ilyen megaláztatásnak? A PestiSrácok.hu videójában megszólal a Kosztolányi Dezső Gimnázium egy volt diákja, aki megdöbbentő őszinteséggel meséli el, hogyan törekedett minél közelebb hozni nemzeti ünnepeinket, a valós értékeket a diákokhoz, és ebben hogyan szabotálták őt lépten nyomon, milyen gúnyos megjegyzéseket kellet tűrjön egyes tanáraitól, és diáktársaitól.

 

A PestiSrácok.hu információi szerint a Kosztolányi Dezső Gimnáziumban nem ritka a tanárok részéről a nyílt politizálás, például egy Halloween-party alkalmával momentumos politikust hívtak díszvendégnek, a történelem órán a tanár a magyar honfoglalást degradálta, a törzseket tolvajoknak nevezte. Sőt, hogy szavak nélkül is megértsék egyesekről, ki-milyen érzetű, még egy csinos O1G kitűzőt is magukra aggatnak, biztos, ami biztos.

CSAK EGY PÉLDA

Ganczer Viktória, a gimnázium angoltanárnője olyannyira büszkén vállalja politikai hovatartozását, hogy Facebook oldalát is teleposztolja hol kormányfikázó írásokkal, hol Dobrev Klárát felmagasztalókkal. Profilképgyűjteménye külön figyelmet érdemel, ott aztán tényleg minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere:

Kép forrása: Ganczer Viktória angol tanárnő Facebook oldala.

Felvetődik a kérdés: tényleg ilyen pedagógusokra bízzuk a fiatalok oktatását, nevelését? A kedves tanárnőnek senki nem mondta, hogy tanárként talán nem olyan jó ötlet tömény politikával megölteni a közösségi oldalát? Vagy ha továbbmegyünk, a tanóráit?

A gimnáziumi tanárnő Facebook profilján jelenleg a következő bejegyzések és megosztások díszelegnek:

 

 

 

 

A videót készítette: László Petra és Ambrus Petra; Fotó: Vezető kép: Life.hu (illusztráció)

 

 

(Ambrus Petra, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Egy magyar állampolgár üzenete: ellenzéki honfitársaim, itt aki gyűlöletet kelt, azok Ti vagytok!

Járóka Lívia védelmében!