in

Nagy magyar győzelem! Hosszú Katinka már az előfutamban agyonverte a világot a vizes vb-n

Több magyar úszó számára is remekül indult a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenye

Több magyar úszó számára is remekül indult a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenye. Hosszú Katinka erődemonstrációt tartott a 200 vegyes előfutamában, Szabó Szebasztián negyedikként ment tovább a nagyon erős 50 pillangó mezőnyében, Késely Ajna egyéni csúcsot úszott 400 gyorson, ugyanitt Kapás Boglárka is döntőbe jutott egy viszonylag kényelmes úszással, a férfi 4×100-as gyorsváltó pedig szoros csatában került fináléba. Összefoglaló az első nap selejtezőiről.

Kiküldött munkatársunk jelentése Kvangdzsuból:

Vasárnap elkezdődött a 2019-es vizes világbajnokság fő attrakciója, az úszás. Ráadásul rögtön egy számunkra kedves számmal, a női 200 méteres vegyesúszás előfutamaival, a harmadikban a címvédővel és világcsúcstartóval, Hosszú Katinkával, valamint Jakabos Zsuzsannával. 100 méter után London 400-as olimpiai bajnoka, a kínai Je Si-ven vezetett Hosszú előtt, Jakabos negyedikként fordult. A második 100-on aztán Hosszú robbantott, végül több mint egy testhosszal, döbbenetes, 2:07.02.-es idővel nyerte a futamot, Jakabos a hatodik helyen csapott célba, viszont 2.13.29-es eredményével 31 századmásodperccel lemaradt a még továbbjutást érő 16. helyről.

Hosszú Katinka röviden, de annál jobb kedvvel értékelte idejét, ami kevesebb mint egy másodperccel lassabb a 2015-ös világcsúcsánál:

Szerettem volna 07-en belül úszni. Na jó, csak vicceltem, örülök az időnek! 

Összesítésben Je Si-ven lett a második, az amerikai Melanie Margalis a harmadik, de ők sem tudtak két másodpercnél közelebb kerülni Hosszúhoz.

 

(forrás:www.origo.hu nyomán)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Mészárosék 12 millió forintot adnak a vízimentőknek, hogy új hajókat vásároljanak – A milliárdos Gyurcsány hallgat, és nem adakozik

Kezdhet sírni a Momentumos csőcselék – Budapest rendezheti a 2027-es vizes világbajnokságot