in ,

Na, végre! Lemondott Pusztaszabolcs kereszténygyalázó alpolgármestere

Családja nyugalmára hivatkozva lemondott

Családja nyugalmára hivatkozva lemondott, de bocsánatot továbbra sem kért Pusztaszabolcs kereszténygyalázó alpolgármestere – Csiki Szilárd szombaton, a Facebook-közösségi portálon jelentette be döntését. Mint ismert,a botrány előzménye, hogy Csiki egy, Szűz Máriát egy óvszerhez hasonlító mémhez azt kommentelte: “ez kellett volna anno Máriának, és akkor nem kellett volna kitalálni egy egész »vallást« egy félre… miatt”.

“Mérlegelve az összes körülményt, az elmúlt napok eseményei után arra jutottam, hogy lemondok városvezetői pozíciómról, ezt a tegnapi napon a polgármester asszonnyal közöltem is” – jelentette be szombati Facebook-bejegyzésében Csiki Szilárd, Pusztaszabolcs alpolgármestere, azok után, hogy óriási botrány robbant ki kereszténygyalázó hozzászólása miatt. Mint korábban portálunk megírta, az alpolgármester egy Facebook-hozzászólásban fejtette ki Szűz Máriát és egy óvszer alakját párba állító mém kapcsán, hogy szerinte

ez kellett volna anno Máriának, és akkor nem kellett volna kitalálni egy egész »vallást« egy félre… miatt.

Csiki kijelentését egyáltalán nem érezte problematikusnak, mert, mint később írta, őt “nem zavarja” mások vallásossága, de szerinte ahhoz joga van, hogy szélsőséges véleményét joga van a közösség előtt is hangoztatni.

Úgy gondolom, amíg engem nem zavar más vallásossága, addig mást ne zavarjon az én ateizmusom

-szögezte le, annak ellenére, hogy senkit nem zavar Csiki ateizmusa, a furkóság annál inkább.

 

 

Az esetet követően a település polgármestere, Simonné Zsuffa Erzsébet közleményben határolódott el alpolgármesterétől, úgy fogalmazva, “anyaként, a közösség vezetőjeként, keresztény nőként és magyarként elhatárolódom és mélyen megvetem Csiki Szilárd alpolgármester Facebookon tett vállalhatatlan kijelentését”. Mint hozzátette, az esettel kapcsolatban összehívott testületi ülésen ő az alpolgármester menesztése mellett tette le  voksát, az önkormányzati képviselők többsége ugyanakkor kitartott az alpolgármester mellett, aki nem mellesleg a település fogtechnikusa is.

CSALÁDJA NYUGALMÁVAL TAKARÓZIK CSIKI

A szélsőséges, keresztényellenes nézeteit dédelgető Csiki végül szombatra határozta el, hogy megválik alpolgármesteri pozíciójától, de bocsánatot továbbra sem kért a nyilvánosság előtt, sőt, a botrány miatt a politikát, tette felelőssé, ki tudja milyen logikai bukfencek segítségével. Mint Facebook-bejegyzésében fogalmaz,

engem eddig az vezérelt, hogy a városért dolgozzak, de helyi szintre is elért a politika mocska, amihez nem vagyok hajlandó asszisztálni.

A volt alpolgármester egyébként családja nyugalmával magyarázta a döntést, hiszen mint írta,

a támadások engem nem törtek meg, ám a családom nyugalma mindennél fontosabb, őket nem hagyom bántani. Azoknak pedig, akik az elmúlt napokban szinte egy emberként, bármilyen formában támogatásukat fejezték ki, köszönöm megértésüket és bizalmukat!

Igen különös, hogy a bocsánatkérésre való felszólítást a mimózalelkű alpolgármester támadásnak tartja, míg keresztényellenes nézeteit rendbenlévőnek. Csiki egyébként sok sikert kívánt a városvezetés további munkájához “ezen ellenséges környezet körülményei között is”.

 

 

 

(Susánszky Mátyás, pestisracok.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Száz székely zászlót tűztek ki Gyergyóremetén, miután Dan Tanasă leszedetett egyet

Vallási közösségek vezetőinek közös nyilatkozata a gyalázatos Népszava karikatúra ellen