in ,

NA VÉGRE! – Lemondott Kerényi Miklós Gábor

Lemondott Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház művészeti vezetője, volt főigazgatója – írja a HVG. Kerényit Kalmár Péter rendező vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta az Operettszínházban dolgozókat. Kalmárt – aki hangsúlyozta, hogy ő nem volt áldozat – állítólag többen megkeresték a történetükkel, nyilvánosan azonban senki sem vállalta azt. Kerényi tagadja a vádakat. „Visszautasítom mindazon állításokat, pletykákat, híreszteléseket, melyek az elmúlt napokban engem értek és imádott társulatom mindennapjait, működését mérgezték és mérgezik. Hogy a nyugodt munkát biztosítsam, döntésem az, hogy a mai nappal munkáltatómtól felmentésemet kértem a Budapesti Operettszínház művészeti vezetői tevékenysége alól, továbbá nyugdíjazásomat kezdeményeztem. Szentpétervári bemutatómat követően minden erőmmel azon leszek, hogy tisztázzam magam” – írja közleményében Kerényi.

Az Operettszínház is közleményt tett közzé, ebben azt írják, hogy a szexuális zaklatás minden formáját elítélik, a zaklatási ügyek felderítésében elkötelezettek, az áldozatokat segítik, és mindent meg akarnak tenni a tisztánlátás érdekében, a társulatot pedig tájékoztatták, hová fordulhat az esetleges zaklatások miatt, a társulat védelmében viszont azt kérik, hogy „a konkrétumokat nélkülöző híresztelésektől tartózkodjon”. Október 30-án rendkívüli igazgatósági értekezletet tartottak, melyen a volt és jelenlegi vezetők rögzítették, hogy „nincsen tudomásuk olyan eseményről, történésről, bejelentésről, mely a Budapesti Operettszínház működéséhez köthetően szexuális zaklatással kapcsolatos”.

(mandiner.hu)

Saría Európában?

FIGYELEM! A liberális Medián szándékosan túlmérheti a kormánypártokat – Már nem először csinálják ezt! Mindenki legyen résen!