in ,

Na, végre!!!! Feljelentette Perintfalvi Ritát a Magyar Katolikus Püspöki Kar

A baloldalhoz köthető teológus szerint azért jelentették fel, mert kritizálta a magyar egyházak „kollaboráns„ magatartását.

„Feljelentett a magyar katolikus püspöki kar a grazi megyéspüspöknél és az egyházi jogi törvénykönyv két paragrafusára hivatkozva követelte a megbüntetésemet” – írta legutóbbi közösségi oldali bejegyzésében Perintfalvi Rita.

A teológus, aki jelenleg a Grazi Egyetem Katolikus Fakultásának tanára, hozzátette, az ok szerinte két Facebook-posztja volt, amiben erőteljesen

kritizálta a magyar egyházak – köztük a sajátja – kollaboráns magatartásátaz áprilisi parlamenti választás kapcsán.

Mostani bejegyzésében azt írta, hogy a megbüntetését olyan módon követelték, hogy őt előtte meg sem keresték, még csak beszélni sem akartak vele. Elmondása szerint úgy vádolták meg egy külföldi püspöknél, hogy az még magyarul sem tud, és akinek semmi köze a magyar politikához.

Ezután így fogalmazott: „Így őszintén elmondhatom, hogy azon a napon, amikor az osztrák püspök előtt álltam, egy egész fakultás állt mögöttem”. Hozzátette, a beszélgetés részleteit nem szeretné kiadni, a hivatalos választ az érintettek hamarosan megkapják. Szerinte az egész helyzet tovább erősítette a megbecsülését és értékelését Ausztriában.

 

– írja a mandiner.hu.

 

Mindenszo.hu kommentár: mész a picsába végre!

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Vége a dalnak – Kamu Geri politikai hulla – A budapesti ellenzék bukása, Kamu Geri bukása is egyben – Ideje még időben eltakarodni

Gulyás Gergely is megszólalt: a Ryanair vezérigazgatója túl sokat ivott