in

NA VÉGRE – A Stop Soros törvénytervezetet és az Alaptörvény passzusát is szigorítani fogják – mondta el Rogán Antal

Legfőbb feladatunk a jövőben is, hogy egyetértési pontokat alakítsunk ki a magyar választókkal

Legfőbb feladatunk a jövőben is, hogy egyetértési pontokat alakítsunk ki a magyar választókkal, minden olyan fontos, nehéz kérdésben, ami Magyarország előtt áll.

Ezért alakítottuk ki a Nemzeti Konzultáció rendszerét, amit Európában egyedülálló és rendkívül fontos programnak tartok – mondta Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszteri kinevezése előtti meghallgatásán az igazságügyi és gazdasági bizottság előtt. A miniszterjelölt hozzátette, hogy a Nemzetei Konzultációk rendkívül sikeresek voltak az elmúlt években.

Ennek köszönhető a “segély helyett munka program”, valamint a bevándorlásellenes szilárd álláspont. Bevándorlás kérdésben kétszer annyian nyilvánítottak véleményt Magyarországon, mint amennyi támogatója összesen van az ellenzéki pártoknak – fogalmazott Rogán Antal.

A Miniszterelnök Kabinetiroda a legkisebb költségvetésű minisztérium marad a jövőben is, annak ellenére, hogy hatáskörébe kerül a turizmus is. Méreteit tekintve is csökkenni fog, az eddigi négy államtitkárság helyett csak három lesz. Miniszterhelyettes és parlamenti államtitkár Dömötör Csaba marad. Közigazgatási államtitkár Bíró Marcell lesz. A miniszterelnöki programirodát Nagy János vezeti majd. Expozéjában Rogán Antal hangsúlyozta, hogy feladatkörként a jövőben is politikai koordinációs feladatot látnak el, és minden kiemelt ügyben közreműködnek. A választópolgárok véleményének kikérésére továbbra is kiemelt hangsúlyt fektetnek, vagyis lesznek a következő időszakban is Nemzeti Konzultációk.

A miniszterjelölt a kiemelt témakörök között említette a családtámogatási rendszert, az illegális bevándorlás elutasításának alaptörvénybe foglalását, és a gazdasági stabilitás további erősítését. Bevándorlás helyett a népességnövekedést gyermekvállalás segítésével kívánjuk a jövőben is megoldani. Ma egymillió család részesül ezekből a támogatásokból és 350.00 olyan ember van, aki egyáltalán nem fizet adót a családi adókedvezménynek köszönhetően – emlékeztetett Rogán Antal.

Rogán Antal(b) és Dömötör Csaba a hétfői meghallgatáson. fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Hangsúlyozta, hogy a napokban újra benyújtják a Stop-Soros törvényt és az alkotmánymódosítást is, de mindkettőt a megváltozott körülményekhez igazítva, kibővítve, további szigorításokkal kibővítve. A bevándorlásügyi vita nemzetközi szinten is folytatódni fog – mondta, hozzátéve, az európai parlamenti választás is erről fog szólni. Európában az embereket, a választópolgárokat még soha nem kérdezték meg Magyarország kivételével arról, hogy mit gondolnak a migrációról. De a választáson az emberek véleménye már ki fog ütközni. Addig viszont a Brüsszelben ma pozícióban lévő liberálisok mindent meg fognak tenni, hogy jogszabályokban rögzítsék, és visszafordíthatatlanná tegyék a bevándorlás segítését – vélekedett a miniszterjelölt.

A közigazgatás kapcsán Rogán Antal emlékeztetett nem gigaszervezetet akarok építeni, hanem együtt szeretnék működni másokkal. Egységes célokat kell kitűzni magunk elé az i közigazgatásban. Amit eddig sikerült erre lehet infrastruktúrafejlesztést építeni. El tud jutni az internet mindenhová.

Az ellenzéki politikusok közül Arató Gergely, Varga-Damm Andrea, Staudt Gábor és Apáty István szegezett kérdéseket a miniszterjelölthöz, illetve sokkal inkább éles kritikákkal illették, nemcsak személyét, hanem magát a minisztériumot is. A legdurvábban Arató Gergely fogalmazott, aki szerint a Miniszterelnöki Kabinetirodát irányító minisztérium teljesen felesleges, gyakorlatilag csak egy propagandagépezet. A jobbikos képviselők úgy nyilvánultak meg, mintha ők, illetve pártjuk mindig is bevándorlásellenes lett volna, ugyanakkor a kormány bevándorlás ellen tett erőfeszítéseit simán kormánypropagandaként aposztrofálták, ahogy a Nemzeti Konzultációt is, ami Varga-Damm Andrea szerint még sikertelen is volt.

Válaszában Rogán Antal hangsúlyozta, szerinte ha valami sikertelen volt, az a Jobbik népszavazási kísérlete volt a bérunióról, amihez ráadásul Simicska Lajos óriási köztéri reklámot biztosított. Mi olyan kérdéseket tettünk fel a választópolgároknak, amit ők is fontosnak tartottak – fogalmazott. Hozzátette, a Jobbiknak azon kívül nem volt választási programja, mint hogy le kell váltani Orbán Viktort. Ezért óva intette a pártot attól, hogy azokat, akik nem mentek el szavazni, a saját választóinak tekintse.

Rogán Antalt az Igazságügyi Bizottság 7 igen, 5 nem szavazattal és nulla tartózkodással támogatta miniszterjelölti pozíciójában.

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS
(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Ütős videókampánnyal csábítja Budapestre a külföldi turistákat a Magyar Turisztikai Ügynökség

Nagyinterjú Kásler Miklóssal – Nem féltem a népünket, a magyarok rendkívüli életképességgel bírnak (PS-interjú)