in ,

Na végre! A KDNP perre megy a szégyenteljes karikatúra miatt

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)frakcióvezető-helyettese személyiségi jogi pert indít az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján a Népszava Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt.

Vejkey Imre, a kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese csütörtöki online tájékoztatóján azt mondta: az alaptörvény rögzíti a véleménynyilvánítást és a sajtószabadságot, de egyidejűleg azt is, hogy ezek gyakorlása nem irányulhat bizonyos közösségek, többek között a vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Márpedig itt ez történt – értékelt a KDNP-s politikus, aki úgy fogalmazott: a napilag Jézust gúnyoló karikatúrája „a sötét oldal gyűlöletének a megnyilvánulása”.

Hozzátette: nemcsak a keresztényeket és keresztyéneket, hanem minden jóérzésű embert megbotránkoztat és sért az a blaszfémikus karikatúra és szöveg, amely az újságban megjelent.

Kiemelte: a karikatúra célja egyrészt az, hogy kigúnyolják Jézus Krisztust, másrészről pedig provokálni akarják a jóérzésű embereket, és gyűlöletet próbálnak szítani.

Vejkey Imre szerint nem maradhatnak csendben, és nem lehetnek közömbösek. Jelezte: ő maga is aláírta az ügyben indított petíciót és erre kért minél többeket.

Úgy fogalmazott: a szabadság, a felelősség, az emberi méltóság hármasa nem választható el egymástól. Az ember szabadságához és méltóságához az is hozzátartozik, hogy a hitét és a vallását tiszteletben tartsák – jelentette ki a kormánypárti politikus.

A napilapban megjelent karikatúrán a megfeszített Jézus Krisztus mellett Müller Cecília országos tiszti főorvos látható, azzal a szöveggel, hogy alapbetegsége függőséget okozott.

Petíció a kereszténygyalázó tartalmak ellen

A Vasárnap.hu, keresztény-konzervatív hírportál petíciót indított a baloldali sajtó kereszténygyalázó tartalmai ellen, mivel április 28-án a Népszava egy Jézus Krisztust kigúnyoló, vállalhatatlan karikatúrát közölt. A közelmúltban ismét megszaporodtak a kereszténygyalázó írások és képi tartalmak, így a lap arra szólítja fel a balliberális sajtó képviselőit, hagyjanak fel az ilyen jellegű tartalmak létrehozásával.

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Szakács Árpád – Visszaadnák a románok Erdélyt…

Müller Cecíliát beemelte a politikai térbe az ellenzék – Ezzel nagy hibát követtek el