in ,

Na, ugye! Koronavírus miatt súlyos állapotban kórházba került a lipcsei vírustagadó tüntetés szervezője

Németországban ismét tömegek vonultak az utcára

Németországban ismét tömegek vonultak az utcára miután a kormány bejelentette, hogy a lehető leghamarabb, akár már hétfőn teljesen lezárhatják az országot a fertőzöttek számának exponenciális növekedése miatt. Pénteken közel 30 ezer új beteget találtak egyetlen nap alatt, valamint 598-an haltak meg, mindkettő rekordnak számít. Szintén a helyzet romlását mutatja, hogy minden korábbinál magasabbra, 156-ra emelkedett az egyik legfontosabbként számon tartott mutató, az előző hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra vetített száma.

A német szakemberek és politikusok már napok óta hangoztatják, hogy a novemberen bevezetett korlátozások nem csökkentették megfelelően a vírus terjedését, ezért további szigorításokra van szükség. Angela Merkel kancellár a szövetségi parlamentben szerdán elmondott beszédében kiemelte, hogy újabb intézkedések nélkül ismét exponenciális, robbanásszerű emelkedésnek indulhat az új fertőződések száma,AMI TOVÁBB NÖVELNÉ AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZER TERHEIT, ÉS MÉG MAGASABBRA EMELNÉ A JÁRVÁNY HALÁLOS ÁLDOZATAINAK SZÁMÁT.

Akár már a hétvégén döntés születhet a kiskereskedelem, a szolgáltatások és az oktatási, illetve napközbeni gyerekellátási rendszer működésének csaknem teljes körű felfüggesztéséről.

 

Vannak olyan régiók, ahol már meg is kezdődtek a szigorítások. Winfried Kretschmann baden-württembergi miniszterelnök például bejelentette, hogy szombattól általános és éjjel-nappali kijárási korlátozást vezetnek be, ami azt jelenti, hogy mindenki csak a leginkább szükséges esetben – például munkavégzés, bevásárlás – hagyhatja el az otthonát.

Schleswig-Holtsein tartományban hétfőtől a középiskolákban áttérnek az online oktatásra.
A legnépesebb tartomány, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke, Armin Laschet szerint pedig, „össznémet” választ kell adni a járványhelyzet romlására, országos zárlatot kell bevezetni, méghozzá a lehető leggyorsabban. Ugyanezt sürgette a szövetségi kormány belügyminisztere, Horst Seehofer is, aki szerint már hétfőtől el kell rendelni a zárlatot.

AZ ÚJ SZIGORÍTÁSOK HÍRÉRE NÉMETORSZÁGBAN ISMÉT TÖMEGEK VONULTAK AZ UTCÁRA TÜNTETNI.A dw.com értesülései szerint az egyik legnagyobb német vírustagadó és a szigorítások ellen tüntető csoport, a Querdenker lipcsei vezetője is elkapta a koronavírust és állapota annyira súlyos, hogy lélegeztetőgépet kellett helyezni. Egyik szervezője volt a novemberi, lipcsei tüntetésnek, amely után egy héttel kórházba került.

 

A Bild pedig arról számolt be, hogy koronavírusban meghalt Harald Hänisch, a AfD képviselője, aki a fertőzése előtt szintén egy vírustagadó, a korlátozásokat ellenző tüntetésen vett részt Berlinben, lehetséges, hogy ott kapta el a vírust. A Bild szerint a párt mindent megtett annak érdekében, hogy eltitkolják a képviselő halálának okát, még azt a posztot is törölték közösségi oldalukról, ahol „a lehető leggyorsabb felépülést” kívánták neki. A lap információ szerint Hänisch halála előtt lélegeztetőgépre került.

 

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Tízezrek nézik a videót! Most tudták meg a központban, hogy megint Orbán nyert – Videó

Hoppá! Még balról is dicsérik Orbánt! Róna Péter: Orbán Viktor egy teljesen vert helyzetből tudott elképesztő eredményt kihozni