in ,

Na! Most akkor mégsem szigetelődtünk el??? Francia lap: az európai szankciók erősítik Orbánt

A hétfő esti Macron-Orbán csúcstalálkozó kapcsán készített riportot hazánkról a francia Le Point.

A francia Le Pointon megjelent riportban felidézték Orbán Viktor évértékelő beszédét, amelyben a miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az ukrajnai háború két szláv ország háborúja, nem pedig a magyaroké. A Le Point úgy értékelt, „az orbáni retorika olajozott, jól kipróbált, és ennek köszönheti a Fidesz vezetője, hogy tavaly tavasszal egymást követő negyedik alkalommal is megszerezte a parlamenti mandátumok kétharmadát”.

A Charles Sapin által jegyzett cikk kitér arra is, hogy „kevés nyugati kormány bírt volna ki feleennyi megpróbáltatást”, az Orbán-kormány azonban tizenkét hatalmon töltött év után

továbbra is pimasz népszerűségnek és hegemón politikai pozíciónak örvend az országban”.

Sapin megszólaltatta Márki-Zay Pétert is, a hódmezővásárhelyi városvezető azt mondta, hogy „Orbánt nem lehet megverni, az egyetlen remény az Európai Unió”.

Fennáll annak a veszélye, hogy az Unió támadásai épp azt erősítik, akit gyengíteni szeretne”

– állapítják meg a francia cikkben és úgy folytatták, hogy hazánk már a „kleptokráciák” közé sorolható, és a Transparency International tavaly januári rangsora szerint a korrupció tekintetében az utolsó helyen áll az Európai Unió huszonhét országa között.

A Le Point kitért a nemzeti konzultációra is, amely szerintük az eredményeket kommunikációs célra használja a kormány. Úgy fogalmaztak, hogy ez a kormány kommunikációs stratégiájának „sarokköve”, amelynek eredménye csak ritkán 80 százalék alatti a kormány álláspontjának javára.

 

 

(Mandi)

 

 

 

Kutatás: a többség jó ötletnek tartja a vármegye- és országbérletet

Putyin szerint az Északi Áramlat felrobbantása állami szintű támadás volt