in , ,

Na, még ez hiányzott!!!! Rossz hír érkezett, korlátozná az Európai Parlament a B kategóriás jogosítványokat

Az EP szakbizottsági jelentéstervezete szerint két jogosítványt kellene megszerezni, hogy teljes értékű jogosultságunk legyen a személygépjárművek vezetésére.

– Az Európai Parlament megkezdte a vezetői engedélyekre vonatkozó irányelvmódosítási javaslat megvitatását. A jelentéstevő a B kategóriás jogosítvány felosztását javasolja a B és B+ kategóriákra, ami számos korlátozást vonna maga után a B kategóriás jogosítvány birtokosainak, úgy, mint például 110 km/h maximális megengedett sebesség az autópályákon és a vezethető gépjárművek 1,8 tonnás súlykorlátozása – számolt be közösségi oldalán Deli Andor. A vajdasági fideszes EP-képviselő kifejtette, 1,8 és 3,5 tonna súly közötti gépjárművek vezetéséhez a javaslat szerint külön B+ jogosítvány megszerzése lenne kötelező.

 

 

Deli Andor kiemelte, az uniós döntéshozók feladata az európai polgárok segítése és a jogszabályok egyszerűsítése lenne, ám ehelyett az Európai Parlament közlekedési és idegenforgalmi szakbizottságának javaslata az európai polgároknak újabb pénzügyi terhet jelentenének a jogszabályok egyszerűsítése helyett.

 

 

Megújul a KRESZ 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a nyár folyamán Lázár János építési és közlekedési miniszter bejelentette, hogy itt az ideje a KRESZ-t és a B kategóriás jogosítvány megszerzésének feltételeit is felülvizsgálni. Lázár János közösségi oldalán akkor kiemelte: utoljára  tizenhárom évvel ezelőtt vizsgálták felül a hazai közlekedés szabályait, azóta viszont rengeteg dolog megváltozott, épült például ezer kilométernyi új autópálya Magyarországon, de rengeteg utat is felújítottak. Változtak a polgárok szokásai is, sokkal többen, többet és többféleképpen használják az utakat.

Az ezzel kapcsolatos társadalmi vita jelenleg is zajlik, amelynek részeként többek között az elektromos rollerekkel való közlekedés szabályait is lefektetik.

Az autósiskolák vezetőinek országos szervezete pedig pszichológiai vizsgálathoz kötné a jogosítványszerzést.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bognár Zsolt színművész úgy szétkapta Dobrev Klárát, mint Morzsi kutya a lábtörlőt – Íme a részletek

Menczer Tamás: a labda a svédeknél pattog + videó