in ,

Na, lehet nyivákolni: négy lépcsőben hetvenkét százalékkal emelkednek a szakdolgozói alapbérek (videó)

Folyamatosan nő az egészségügyi szakdolgozók megbecsülése

Folyamatosan nő az egészségügyi szakdolgozók megbecsülése és továbbra is folytatódnak az ágazati béremelések a magyar ellátórendszer érdekében és a betegek javára – mutatott rá a közösségi oldalán publikált videóban Kásler Miklós, aki megköszönte az egészségügyi dolgozók és szakdolgozók munkáját.

 

ÍME A VIDEÓ:

Folyamatosan nő az egészségügyi szakdolgozók megbecsülése. Továbbra is folytatódnak az ágazati béremelések a magyar ellátórendszer érdekében és a betegek javára.

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. augusztus 11., szerda

 

 

A miniszter kiemelte, hogy 2019. július 1-től nyolc százalékkal emelkedtek a szakdolgozói bérek, ezzel egy időben a területi és iskolavédőnők is bekerültek a szakdolgozói bértábla alá, így utóbbiak is részesülnek a béremelésből. Kásler Miklós hangsúlyozta, hogy 2020-ban kétszer is emelkedett az egészségügyi szakdolgozók alapbére. 2020. január 1-től érvényes a tizennégy százalékos, november 1-től pedig a húsz százalékos alapbéremelés.

 

HETVENKÉT SZÁZALÉKOS ALAPBÉREMELÉS

Rámutatott, hogy az ápolói béremelésre a kormány 143 milliárd forintot fordított 2016 és 2019 között, 2020-ban az évi ápolói béremelés megvalósítására pedig körülbelül 82 milliárd forintot. A miniszter kifejtette, hogy az intézkedés negyedik lépcsője 2022. január 1-jei határidővel a harminc százalékos emelés lesz, így a 2022 januárjáig megvalósuló négylépcsős béremelés eredményeként a szakdolgozói alapbérek hetvenkét százalékkal emelkednek.

 

 

(pestisracok.hu)

 

Add tovább!

Pilhál: így törölték a lábukat olimpiai hőseinkbe az ellenzék „verőlegényei”!

Helyzet van! Téglával dobálták a magyar rendőröket a szerb oldalról migránsok