in ,

Na, erre van pénz, mi? A Pulai András vezette közvélemény-kutató vállalat 2020 óta 40 millió forintnyi megbízást kapott Horváth Csabáéktól.

Hangulatjelentéseket is készíthetett az MSZP-s zuglói vezetésnek a Publicus

Több megbízást is kapott Zugló önkormányzatától a baloldali holdudvarhoz tartozó közvélemény-kutató vállalat, a Publicus Intézet, melynek igazgatója, Pulai András rendszeres vendége az ellenzéki beállítottságú műsoroknak. Pulai cége a jelek szerint különösen is szoros kapcsolatban áll az MSZP-s vezetésű zuglói önkormányzattal, hiszen az elmúlt két és fél évben összesen mintegy 40 millió forintnyi megbízást teljesítettek. Mint az Adatradar kiderítette, három szerződést kötött egymással a két fél különböző projektekre. 

A Zuglóval kapcsolatos tudása és ismeretei, a korábbi együttműködések minőségi jellemzői alapján, valamint kutatási cégként elért szakmai elismertsége” 

– ezen indokokat hozta fel Horváth Csaba a szerződésben, miért Pulai cége nyerte a megbízást.

 

Pulai András, a Publicus vezetője

 

„Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata a COVID 19 humánjárvány elleni komplex védekezés egyik lépéseként a zuglói lakosok tájékoztatása érdekében Vállakozótól telefonos tájékoztató kampányt, azaz úgynevezett IVR szolgáltatást rendelt, amelyet Vállalkozó minőségi kifogás nélkül, gyorsan és hatékonyan valósított meg” – szerepelt másutt.

A kerület az Adatradart a honlapjukhoz irányította, mondván, ott vannak fent a szerződések, ott megtalálnak minden részletet.

Így akadtunk rá a Publicus három kutatási megbízására is, a COVID 19 kampányról szóló viszont hiányzik a tárból”

– írja a lap.

Az első szerződést nyolc hónapra, a többit lényegében egy-egy évre kötötték. Pulai András cégének 2020-ban nettó 14.700.000, 2021 és ’22-ben pedig egyaránt nettó 12.100.000, összesen tehát nettó 38.900.000 forintot fizetett ki az önkormányzat. Cserébe az intézetnek fókuszcsoportos kutatás keretében kellett minőségmérést és -értékelést végeznie; évi három alkalommal 1000 fős mintán közvélemény-kutatást kellett csinálnia a kerület fontos ügyeiről; és az úgynevezett social listenig módszerével kellett  hangulatjelentéseket kreálnia az aktuális szakpolitikai ügyek lakossági megítéléséről.

Mint ismert, a Publicus volt az az intézet, mely az áprilisi választások előtti napokban azt az eredményt hozta ki, hogy „zárul az olló”, az ellenzék és a Fidesz között szinte döntetlen az állás, miközben a különbség végül 16 százalékpontnál is nagyobb lett. Az intézet „a korábbi választásokon is rendszeresen alulmérte a Fideszt és felülmérte az MSZP, illetve a Párbeszéd támogatottságát – éppen azokét, akikkel rendszeres üzleti kapcsolatban áll. 2021-ben (…) háromszor nagyobb (országosan 5-6 százalékos) MSZP-tábort mértek, mint a Medián. Az őszi előválasztás két fordulója között a Publicus szintén Karácsony Gergelyt mérte a legesélyesebbnek” –írta már korábban a jobboldalisággal nem vádolható gazdasági portál, a G7.

 

(forrás: adatradar.hu)

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Apáti Bence a Baranyi ügyről: Baranyi a jól megszokott akol-meleghez, a már jól ismert safe spacere készült az ATV-ben

Agyhalál: Maki Zaj saját nemzeti konzultációt indít, csakhogy az adatok érdekes kezekbe kerülhetnek