in

Na, e körül is nagy kuss lesz, úgyhogy dörgöljük a libsik pofája alá – Nemzetközi díjat nyert a vizes vb megnyitója

Két kategóriában is díjazták a 17. FINA Világbajnokság nyitóelőadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett, rangos Bea World – Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján, péntek este, Portóban.

Nemzetközi díjat nyert a vizes vb megnyitója

 

 

Két kategóriában is díjazták a 17. FINA Világbajnokság nyitóelőadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett, rangos Bea World – Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján, péntek este, Portóban. Az egyik legfontosabb kategória, a Best Live Entertainment szekció fődíját Káel Csaba, a nyitóesemény főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át.

 

 

A Live Entertainment kategória fődíja mellett a világ legjobb megnyitóit, ünnepi ceremóniáit elismerő Opening/Celebration kategóriában is díjazták a produkciót, ott ezüst trófeát vihetett haza a budapesti nyitóelőadás: ebben a kategóriában a 2016-os riói nyári olimpia megnyitója mellett állhatott fel a dobogó második fokára – ezzel a rekord számú négy jelölésből kettőt díjra váltott.

Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója, Julio C. Maglione, a FINA elnöke, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke és Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos (az asztalnál b-j) a magyarországi vizes világbajnokságról tartott sajtótájékoztatón az InterContinental Budapest szállodában 2017. július 11-én. MTI Fotó: Illyés TiborCornel Marculescu, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója, Julio C. Maglione, a FINA elnöke, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke és Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos (az asztalnál b-j) a magyarországi vizes világbajnokságról tartott sajtótájékoztatón az InterContinental Budapest szállodában 2017. július 11-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Megvilágított vízfüggöny a 17. vizes világbajnokság megnyitóján tartott összművészeti előadáson a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Duna vizén kialakított alkalmi színpadon 2017. július 14-én. MTI Fotó: Czeglédi ZsoltMegvilágított vízfüggöny a 17. vizes világbajnokság megnyitóján tartott összművészeti előadáson a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Duna vizén kialakított alkalmi színpadon 2017. július 14-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Budapest szívében, 4 darab 80×10 méteres uszályból kialakított, a Dunán lebegő színpadon 220 önkéntes és fiatal sportoló, valamint közel 700 művész által létrehozott grandiózus produkciónak és az MTVA közvetítéséről tudósító több mint 55 nemzetközi csatornának – köztük a nyitóelődást online élőben közvetítő CNN csapatának – köszönhetően, szerte a világban nézők sokasága gyönyörködhetett hazánk kultúrájában és a főváros szépségében. Ezt a lenyűgöző látványvilágot és összművészeti víziót, a páratlan helyszínt és a kivételes technológiai megvalósítást ismerte el Bea World – Best Event Awards nemzetközi szakmai zsűrije.

“Gyönyörű feladat volt bemutatni gazdag kultúránk és az abból eredő sportkultúránk kapcsolatát a vízzel. Ez a különleges produkció a hazai művészeti szcéna valódi összefogásából született. A Müpa csapata, a velünk dolgozó magyar művészek és a teljes hazai és nemzetközi stáb elképesztő odaadással és maximalizmussal dolgozott, mindenki nagyszerű munkát végzett” – mondta az előadás főrendezője, Káel Csaba film- és operarendező, Közép-Európa egyik legfontosabb művészeti központja, a budapesti Müpa vezetője, aki a nyitóelőadás színpadra állításával arra vállalkozott, hogy állandó munkatársai, az este látványterveiért és showtechnikai megoldásaiért felelős francia cég, az ECA2 és több száz szereplő közreműködésével a víznek az élethez, a kultúránkhoz, a sportéletünkhöz és a jövőnkhöz való viszonyát járja körül.

 

“A budapesti megnyitó egyszerre volt fantasztikus feladat és hatalmas kihívás, hiszen nem egy zárt stadionban, hanem Budapest történelmi belvárosában, magán a folyón kellett megvalósítanunk a produkciót. Az lebegett a szemünk előtt, hogy az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított Duna-parti látkép – benne a csodálatos Budai Vár és a Lánchíd – egyfajta óriási multimédiás színházi térré változzon a nézők szeme előtt. Rendkívül büszkék vagyunk az eredményre” – mondta el Jean-Christophe Canizares, ECA2 vezérigazgatója.

 

(hirado.hu)

Stadion helyett – Megújul az Olof Palme Ház

Na mi van? Megjött az utalás Gyuritól??? – „Az LMP megnyeri a választást”