in ,

Működik a rezsicsökkentés! Lehet nyivákolni: huszonnyolc hónapja a pesti gáz a legolcsóbb!

Az európai országok fővárosai közül 28 hónapja Budapesten a legolcsóbb a lakossági fogyasztóknak értékesített földgáz

Az európai országok fővárosai közül 28 hónapja Budapesten a legolcsóbb a lakossági fogyasztóknak értékesített földgáz – állapította meg a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) a nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálatában. A havonta végzett kutatásban az átlagárakat vetik össze.
A szeptemberi adatok szerint a lakossági fogyasztók villamosenergia-átlagára Budapesten kilowattóránként (kWh) 10,76 eurócent volt, így az uniós fővárosok átlagos lakossági áramárainak rangsorában Budapest 12 hónapja tartja vezető helyét. Ennél kevesebbet csak a nem uniós Belgrádban kell fizetni egy kilowattóra áramért: 7,55 eurócentet. A legdrágábban Berlinben adták a villamos energiát, az ottani lakosoknak 32,46 eurócentjébe került szeptemberben az egy egységnyi áram.
A földgáz kilowattórája Budapesten ezen időszak alatt 2,94 eurócentbe került, ennél olcsóbban tehát semelyik másik európai fővárosban nem mérték az energiahordozót a lakossági fogyasztóknak. Jelentős változás nem történt az utolsó nyári hónaphoz képest, és az európai uniós fővárosok közül Magyarországon változatlanul a legalacsonyabb energiaárakkal számolhattak a lakossági felhasználók, akiket továbbra sem terhel energiaadó – jegyezte meg a MEKH. A legtöbbet, 22,34 eurócentet Stockholmban kellett fizetni egy kWh földgázért, ez kiugróan magas érték a második legdrágább, amszterdami 10,17 eurócentes értékhez viszonyítva is.
(Somogyi Orsolya, magyarnemzet.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Akcióban a honvédeink! A hadsereg is besegít az iskolák fertőtlenítési akciójába az őszi szünetben

Horn Gábor elvtárs megint vállalhatatlan volt a Hír Tv-ben! Kötözködött, és hazudozott – Videó