in ,

Most már hivatalos: a baloldal megszüntetné a rezsicsökkentést és elvenné a 13. havi nyugdíjat

Az volt a megszorítás, amikor a Gyurcsány–Bajnai-kormányok elvettek egyhavi fizetést a közalkalmazottaktól és egyhavi nyugdíjat az emberektől.

Az volt a megszorítás, amikor a Gyurcsány–Bajnai-kormányok elvettek egyhavi fizetést a közalkalmazottaktól és egyhavi nyugdíjat az emberektől. Most újjáépítjük a 13. havi nyugdíjat, kétszázezer forintra emeljük a minimálbért, személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alatti fiatalok és befagyasztjuk a kamatokat! A baloldal programja, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést és újra elvenné a 13. havi nyugdíjat! – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz annak kapcsán, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje tegnapi videójában arról beszélt, hogy szerinte karácsonyra az ország az elmúlt évtizedek egyik legkegyetlenebb megszorító csomagját kapta.

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje a Facebookon közzétett videójában arról beszélt, hogy szerinte karácsonyra az ország az elmúlt évtizedek egyik legkegyetlenebb megszorító csomagját kapta. A Fidesz erre az MTI-hez eljuttatott közleményben reagálva úgy fogalmazott: most újjáépítjük a 13. havi nyugdíjat, kétszázezer forintra emeljük a minimálbért, személyi jövedelemadó mentességet kapnak a 25 év alatti fiatalok és befagyasztjuk a kamatokat. A baloldal programja, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést és újra elvenné a 13. havi nyugdíjat.

 

 

Amikor a legnagyobb munkanélküliség fenyegetett a Covid első hullámában, nem a munkavállalóknak tettek valamit, hanem bejelentették, hogy a 13. havi nyugdíjat építik vissza. Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton…

– fejtette ki gondolatait Márki-Zay, aki a rezsicsökkentés után a 13. havi nyugdíj jelentette támogatást is elvitatná a magyar emberektől. Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek adott karácsonyi interjújában az ellenzék tevékenységére is kitért érintőlegesen:

Én ezt elhűlve nézem, és nem is értem. Olyat még nem láttam, hogy valaki az emberek élete szempontjából legfontosabb bástyákat megtámadja azzal a csatakiáltással, hogy ezeket el fogjuk tőletek venni, és leromboljuk. (…) Nekimenni mindannak, amiről az elmúlt évtizedben társadalmi egyetértés alakult ki, ezen lehetne nevetni, ha nem lenne egy aggasztó körülmény: ők ezt komolyan gondolják.

Az interjú végén Orbán a 2022-es választásokra is előretekintett. Szerinte a jelenlegi kormány már bizonyította, hogy képes irányítani az országot, szemben a baloldallal, amitől pontosan lehet tudni, mi várható. A kormányfő ennek tükrében arra buzdítja az embereket, hogy hasonlítsák össze a két oldal teljesítményét és mérlegeljenek, majd megismételte a kormányzati kommunikáció legújabb panelét, miszerint Magyarország előre megy, nem hátra.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Török Gábor már altatja a jobboldalt! Szerinte nem sok esélye van a baloldalnak 2022-ben! Ne dőljünk be Török Gábornak

100 ezer lájk! Orbán Viktor az unokáival kíván áldott ünnepeket – fotó