in ,

Most már biztos: a CEU-n Orbán-fóbiás gyűlöletzombikat tenyésztenek

Már a módszerváltás utáni első években felbugyogott, és azóta – az újabb választási vereségek miatt – egyre elfojthatatlanabbá vált a gyűlölet liberális honfitársainkban

Már a módszerváltás utáni első években felbugyogott, és azóta – az újabb választási vereségek miatt – egyre elfojthatatlanabbá vált a gyűlölet liberális honfitársainkban. Hol lámpavasra akasztanák a jobboldaliakat, hol IFÁ-ra dobálnák a hulláikat, újabban pedig a miniszterelnök repülőgépének lezuhanásáról álmodozik a Soros-egyetem egyik tanára. Miért gyűlölnek ezek a liberálisok ilyen gyilkos indulattal minket?

 

Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy tudniillik mi még sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket.

Ez Kornis Mihály SZDSZ tájéki író baráti üzenete a Beszélőben 1993-ból a „szélsőjobboldaliaknak”. Szélsőjobboldali alatt természetesen már akkor is ugyanazokat kellett érteni, mint manapság: akik nem liberálisok. Aki pedig szélsőjobboldali – tehát a teljes nemzeti oldal, MDF-estől a MIÉP-esen, kisgazdán és kereszténydemokratán át a fideszesig – arról rövid úton kimutatható és ki is kell mutatni, hogy potenciális tömeggyilkos, és eszerinti bánásmódot érdemel. Meg kell bélyegezni idehaza és külföldön, ki kell rekeszteni a jobb szalonokból, el kell lehetetleníteni anyagilag, addig kell terrorizálni, amíg megtörik és átáll, vagy kikészül. Innen már nem nagy bakugrás, hogy az ilyennek a halálát is lehessen kívánni – hogyne, hiszen „szélsőjobboldali”, tehát leendő tömeggyilkos…

 

Ezen a kornisi termőtalajon, ebből a gyűlölet-trágyaszőnyegből szökkenhettek szárba aztán az olyan, máig ható ars poeticák, mint például Sz. Nagy Csabáé 2001-ben az akkor még vérliberális Magyar Hírlapban:

„Pedig a magyar lelkületben, állítom, ma senki sem akar – sem Orbán Viktort, sem Kövér Lászlót – likvidálni, bármennyire javára válna is nemzetünknek.”

De a példák hosszasan sorolhatók napjainkig, mikor a 24.hu újságírói Bayer Zsolt és Ómolnár Miklós lámpavasra lógatását sürgetik, az Átlátszó bloggere pedig IFA-platókra lapátolná a jobboldaliak hulláit. És a többi.

Így érkezünk el a mába, Kovács M. Mária internetes zöngeményéig. A Soros-egyetem liberális történelem „professzora”, hiperaktív ellenzéki aktivistája, aki Netanjahunál kilincselt a szerinte antiszemita Magyarország elítéléséért, azon töri a buksiját a Facebook-oldalán, mikor zuhan már le Orbán Viktor repülőgépe is, miként a néhai lengyel államfőé. A reménykedésbe beszáll a Klubrádió szerkesztője, Göczey Zsuzsa, aki azon heherészik egy sort, hogy Orbánból csak egy van, ellentétben Kaczyńskival, akinek politikai örökébe az ikertestvére, Jarosław lépett. Hát nem vicces?

Toleráns, haladó, nyugati értelemben vett liberális demokrata vagyok, de aki másként gondolkodik a világról, mint én, azt gyűlölöm, az pusztuljon – nagyjából így összegezhető Mária néni világképe. S ez a világkép nem csupán az övé, hanem a fönt idézett gyűlölködőké, ifásoké, lámpavasazóké is – no meg a CEU-é, hiszen a jövő gyűlöletzombijait és a homo gendericusokat tenyésztő Soros-egyetem e sorok írásáig nem határolódott el a miniszterelnök halálát kívánó oktatójától, nem rúgta őt ki. Kiállnak érte, mellette. Mert ők egy brancs.

Kicsi a világ

Mikor először olvastam Kovács M. Mária gyűlölet-túlcsordulását, valamiért egyből Kornis Mihály fenti sorai jutottak eszembe. Ami azért is mágikus, hiszen Kornis feleségét éppenséggel úgy hívják, hogy Göczey Zsuzsa…

Az a Göczey Zsuzsa, aki az Orbán Viktor halálát óhajtó Mária-poszthoz szekundált… Különös véletlen lenne? Vagy ilyen kicsi a világ? Ennyire egymásba gabalyodó a gyűlölködők szűk kórusa? Ki tudja?

Ha Kornissal kezdtük, zárjuk is vele. Ugyanis az említett Beszélő-cikkében meglehetős érzékletességgel ábrázolja a liberális világlátást:

A politika abban a pillanatban, amint a szeretet szót a szájára veszi, bűnt követ el, mert a politika logikája a hatalmi érdekek logikája. A hatalom megszerzésének és megtartásának a technikája és tudománya, és ebben sok minden szerepet játszhat. A tapasztalatok szerint a szeretet nemigen.

Mintha a néhai SZDSZ vagy szellemi jogutódja, a DK ars poeticáját olvasnánk. Hát ezért beszélünk nekik hiába hazaszeretetről, családról, Istenről, nemzetféltésről. Íme: Kornisnak a szeretet bűn. Ezért gyűlölik, ezért fúrják a szeretetre épülő politikai intézkedéseket: a családtámogatásokat, a nemzet határok feletti újraegyesítésének fontosságát, a kettős állampolgárságot. A szeretethiányból pedig egyenes út vezet a szemkilövetésekig, a politikai ellenfél fizikai megsemmisítésének vágyáig.

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Cáfolta az amerikai nagykövet az Átlátszó hazugságait – Fel sem merült Mészáros Lőrinc kitiltása az USA-ból!

Épp integrálódnak – Megkéselt egy 11 éves gyereket egy afrikai migráns Németországban