in , ,

Most kaptuk a hírt! Lövöldözés a déli határon! Megpróbálták áttörni a kerítést Röszkénél a migránsok, figyelmeztető lövések is dördültek – Videó

Egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket.

Egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket. A szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le – írja a Police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy nagyobb migránscsoport 2020. január 28-án 5 óra 30 perc körül a Röszke Közúti Határátkelőhely két oldalán közel, egy időben próbált meg jogellenesen az ország területére bejutni.

Az akkor még zárva lévő határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr ezt észlelve három figyelmeztető lövést adott le.

A helyszínre irányított járőrök körülbelül 60 fő bejövetelét akadályozták meg, 4 főt feltartóztattak, a területet pedig lezárták.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a helyszínen területzárást alkalmaz. A Röszke Közúti Határátkelőhely jelenleg nem üzemel.

 

A migránsok leszaggatták a kerítést – Híradónkban Révész Zsolt helyszíni tudósító számolt be a legfrissebb hírekről

 

A Belügyminisztérium közleménye

A Magyarország területére Röszke Közúti Határátkelőhelyen 2020. január 28-án 5 óra 30 perc körül illegális migránscsoportok jogellenes, szervezett betörésének értékelése, elemzése érdekében dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter 2020. január 28-án (kedden) 10 órára összehívta a migrációs munkacsoport soron kívüli ülését.

Kiadó: Belügyminisztérium (MTI-OS)

Ezért próbálkoznak tömegesen

A migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli határon, ezért próbálkoznak tömegesen – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző arra reagált így, hogy a rendőrség közölte, egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni a röszkei közúti határátkelőhelyen.

Deák Dániel arra a kérdésre, hogy lehetett-e erre számítani, úgy felelt, igen, hiszen a tél ellenére nagyon intenzíven érkeznek illegális bevándorlók a déli határra. Ráadásul felkészültek, hiszen mobilalkalmazások, szórólapok segítik az útjukat – tette hozzá.

Tehát nagy valószínűséggel ezek a bevándorlók sem úgy érkeztek ide, hogy azt sem tudják, hogy hol vannak (…), hanem felmerül a gyanú, hogy ezeket a migránsokat felkészítették

– fogalmazott.

Határrendészeti hírek 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2020. január 27-én 0 óra és 24 óra között tíz esetben összesen harmincnyolc külföldit tartóztattak fel.

Az illegális migránsok tunéziai, marokkói, líbiai, iráni, szír, egyiptomi és afgán állampolgárnak vallották magukat.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány Csikéria külterületén további négy külföldit akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

Police.hu – HírTV – MTI

(hirtv.hu)

Oszd meg másokkal is!

Salvini tarolt! Toronymagas jobboldali siker Calabriában – Videó

Magyarország támadás alatt! A belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatója!